Почетна » ТРАЖЕ ТРАСУ ЛИНИЈИ 309: Обнова Улице војводе Степе у Калуђерици почеће кад се одреди алтернатива за превоз

ТРАЖЕ ТРАСУ ЛИНИЈИ 309: Обнова Улице војводе Степе у Калуђерици почеће кад се одреди алтернатива за превоз

од admin
0 коментар

 

Планирано је да ова саобраћајница буде реконструисана у делу од раскрснице са Улицом краља Петра до порте Храма Светих Јоаким и Ане, у дужини од 650 метара. Међутим, почетак радова још није одређен јер се још тражи решење за алтернативни режим јавног градског превоза у време трајања радова.

– Реконструкција ће отпочети када се Секретаријатом за јавни градски превоз усагласимо начин и трасу којојм ће за време радова саобраћати јавни превоз, односно линија 309 која ту пролази – објашњавају надлежни из ГО Гроцка. – Самим тим и трајање радова зависи од тога на колико фаза ће бити подељено извођење радова и како ће бити регулисан режим саобраћаја у време трајања обнове ове саобраћајнице.

Реконструкцијом ће бити санирана носећа подлога улице, коловозни застор и тротоари. Радови ће коштати 32 милиона динара, а финансијер је ЈП „Путеви Београда“, док је извођач радова ЈКП „Београд пут“.

Поменута улица није у потпуности реконструисана претходних десет година, већ су само крпљене рупе. Због великог промета саобраћаја који свакодневно пролази овом трасом, асфалт је испуцао и на местима где је пре зиме само закрпљен. На појединим деловима пут је у потпуности улегао у земљу, а рупе су се испуниле подземним водама.

Додатни проблем у Калуђерици је и потпуно уништени тротоар у Улици војводе Степе Степановића, који је био ископан због постављања водоводних цеви, а који никада није враћен у првобитно стање. Већ су стазе само насуте ситним песком, па су житељи овог грочанског насеља принуђени су да газе по блату током кишних дана, јер алтернативне стазе не постоје.

107 МИЛИОНА ИЗ ОПШТИНСКЕ КАСЕ

НАДЛЕЖНИ из ГО Гроцка ове године су за санирање путне инфраструктуре на територији ове локалне самоуправе из општинске касе издвојили 107 милиона динара. Планирано да је овим новцем буду саниране све приоритетне саобраћајнице, али и да асфалт добију оне улице где га за сада нема.

Ј. Д.   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар

11 − 6 =