Почетна » Бивша народна посланица и „замало заменик председника“ у трци за в.д директора водовода у Гроцкој

Бивша народна посланица и „замало заменик председника“ у трци за в.д директора водовода у Гроцкој

Намештење

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Након што је директор ЈП „Водовод и канализација“  Гроцка, Мирко Добријевић, јуче усмено поднео оставку, међу напредњачким редовима спекулише се да ће га наследити или бивша народна посланица Оливера Огњановић или Мирослав Вујић познатији као Мича.

Оливера Огњановић је бивша народна посланица са листе СНС-а. На прошлогодишњим изборима није се нашла на листи за народне посланике. Спекулисало се да су Огњановићку  саботирали из грочанског одбора и да њена кандидатура уопште није послата централи странке.  Након што је изостала са листе СНС-а за народне посланике, садашња премијерка Ана Брнабић рекла је да се за Огњановићку мора наћи запослење. То је недавно и учињено, односно Огњановићка је запослена при ГО Гроцка. Пре него је постала народни посланик, остаће упамћена као и директорка ЈКП „Гроцка“ предузећа које је отишло у стечај. Огњановићка је и председница МО СНС-а Гроцка. Раније је била члан радикала.

Мирослав Вујић Мича је на изборима 2012-те године био је на листи Демократске странке у Гроцкој. Вујић у марту 2013. године напушта табор демократа. Према његовој изјави о иступању из чланства , он је Демократску странку напустио због малтретирања од стране владајуће коалиције, окупљене око СНС-а у Гроцкој и материјалне угрожености. Убрзо након напуштања табора Демократа, Вујић прелази у „Грађанску алтернативу“, која постаје коалициони партнер напредњака у овој београдској општини. Након тога, Мирослав Вујић постаје помоћник директора ЈП „Водовод и Канализација“ Гроцка, где је запослен још 2008. када се нашао први пут на листи демократа. Вујић се затим учлањује у Српску напредну странку и данас је одборник у СГО Гроцка. На једној од седница садашњег сазива СГО Гроцка, требао је да буде предложен за заменика председника.

Интересантно је да је јучерашња оставка директора дата ономе који не би требало да има икакве ингеренције над радом јавних предузећа у Гроцкој. Подсетимо се, на јучершањем састанку СНС-а, директор ЈП „Водовода и канализација“ Гроцка, Мирко Добријевић поднео је оставку. Оставка је уследила након што се једна од радница жалила на њега јер није хтео да јој да слободан дан. Чупковић је у свом маниру почео да виче на Добријевића, те је овај због таквог поступка поднео оставку. Међутим, према важећим Законима и прописима, директор водовода у Гроцкој оставку може поднети само Скупштини ГО Гроцка, односно председници овог тела где је и изабран. Закон забрањује да се директори јавних предузећа уопште баве политиком, односно јасно одређује да се чланство у странци „замрзава докле год траје мандат“.

Да ли ће Добријевић на крају и остати директор водовода или ће га заменити као в.д,  Огњановићка или Вујић, показаће се у наредном периоду.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар