Почетна » Бивши члан ОО ДСС-а Гроцка: Странка је приватизована

Бивши члан ОО ДСС-а Гроцка: Странка је приватизована

од admin
0 коментар

Последњи избори у ДСС Гроцка резултирали су вишегодишњим разним дешавањима који су произвели да се та странка приватизовала од стране одређених људи, тврди Драган Ивановић бивши члан ОО ДСС а Гроцка. 

-Првенствени разлог мог обраћања јавности је тај што су се такве ствари дешавале унутар странке, општинског огранка Гроцка- свих места која припадају Општини, да морам једноставно да презентујем све неправилности тих 5-6 људи који су узурпирали ДСС Гроцке, каже за Жиг Инфо Ивановић. 

Ивановић за те људе, који су практично расцепали странку, каже да су сви дошли из других странака док су они који су из „изворног ДСС-а“ једини у стопу пратили бившег председника Коштуницу а да притом су остали у залеђини странке, или су пак избачени из ње. 

-Тих 5-6 људи су непосредно деловали тако да су прво странку поцепали и то на неколико Месних одбора и то врло јаких као што су Калуђерица, Лештане а у Ритопеку и Болечу немамо одборе. Ја се фокусирам на тих 5.6 изборних места, такорећи, на северу где је изборно тело готово исто као и на целом осталом подручју општине Гроцка. У тим Месним заједницама смо добијали од 1 до 1,5 посто, док смо само на име Коштунице требали да добијамо 10 до 12 посто. На пример у Калуђерици смо добили само 500 гласова, на преко 20 000 гласача. У Лештанима, где има око 8 000 гласача, добили смо око 230-240 гласача. То је једно пропадање странке, који су они приказивали врху странке као изванредне резултате. Такво пропадање је предњачило томе да је ДСС добио четири одборника, и да је тај успех приказиван као историјски. У свему томе је предњачио председник ДСС-а у Гроцкој Зоран Милићевић. Поред њега, човек који је допринео највећем цепању странке је Ракић Mиодраг. Тај Ракић је сам себе постављао на функције. А и остали су, такође, сами себе постављали на одређене функције и запошљавали своју родбину и пријатеље. Тако је странка претворена у приватну, односно све је то одрађено да ти људи добијају што више новца, тврди Ивановић. 

С обзиром да је навео само два имена, од 5-6 наведених, Ивановића смо упитали која су то још преостала имена. 

-Остали чланови су Славољуб Стевановић, Саша Мијаиловић, председник Скупштине општине Гроцка- Спасоје Живановић, Миленко Јахура и коптирани члан из Калуђерице, Маринко Бабић. Том Бабићу, чим је коптиран, дата је функција заменика директора за изградњу и урбанизам. Славко, директор водовода у Гроцкој је 16. људи запослио по уговору о делу. Говорим о провереним подацима јер је он то јавно изјавио на састанцима ОО ДСС-а Гроцка. На том састанку је било речи о тешкој ситуацији у водоводу Гроцка, на шта је Славко одговорио да су га они (врх ДСС-а у Гроцкој) присилили да он запосли тих 16 људи. У том Славковом запошљавању, он је убацио и девојку која буквално никада није била члан, Јелену Конотаревић. Јелена је добила и место одборника у Гроцкој, мимо листе коју је сачинио МО Лештана.  За све ово што сам изјавио се поседују записници. Тако да је Конотаревићка  добила место одборника, запослена је и на место саветника за финансије код Славка и плус је запослена у фирми за телекомуникације, односно тамо је у радном односу. Она добија плату на два места, док јој је отац председник МО ДСС-а Лештане добио један бифе, који никада није пријављен, барем не оно време док сам ја био активан у странци.

Што се тиче Ракића, он је човек који има 5.примања. Кад год сам то износио на састанцима, то је било са подсмехом. Прво примање му је, сам је себе поставио за члана већа са платом око сто хиљада динара. Супругу је поставио за Надзорни одбор за Предшколско васпитање и образовање, где има 40 000 динара а такође је запослена и у сталном радном односу у Основној школи Никола Тесла, као педагог. Треће његово примање је што је канцеларију, коју смо ми оформили из сопствених средстава, претворио у каанцеларију за наплату канализационих услуга и напалћује кирију. Четврто његово примање је, да је просторије Месне заједнице у Лештанима, које су просторије свих мештана, претворио у Шах клуб где наплаћује деци играње шаха. Пето примање се састоји у томе да је из Општине у више наврата узимао по двадесет хиљада за наводно промовисање његове ћерке, која је врхунски шах играч. По неким сазнањима које имам, његова ћерка игра за репрезентацију Хрватске, износи тврдње Ивановић и додаје: 

-Јахура Миленко је удомио своју супругу, још раније док је био активиста, тачније запослио је у општини Гроцка са сталним радним односом, а он је годинама био омбдусман и тужио се са Општином где је узео грдне паре. И то му је било мало, те и дан данас ровари по странци. Председник ОО ДСС-а У Гроцко, Зоран Милићевић Паја је, такође, члан већа и прима око сто хиљада плату. А што се тиче самог његовог рада, то би било предугачко да се опише. Ни једну одлуку није донео на Општинском одбору, већ само дође и каже како је одлука донешена. Тај исти човек никада није приказао шта је са чланарином. Посебно напомињем, када је дошло до новог сазива у претходном мандату, у каси је било око 45 000 динара. Касу је затим преузео Славко и речено је да је дуг Јасмине Потић и њеног мужа, као и још неких чланова износио  око пола милиона динара. И на конто тог дуга њеног мужа, њега су запослили у водоводу како би се те паре од чланарина, наводно вратиле. Никада се није сазнало шта је са тих пола милиона динара. У међувремену, чланови који су на јавним функцијама имали су обавезу да дају 5 посто од својих примања, и он је тада изнео да је то око 50 000 динара месечно. Када се све то стави на папир па се помножи са неке 4 године, долази се до цифре око 5-6 хиљада евра. 

Председник се стално служи изговорима да од бившег Члана већа, Лане Милосављевић из Заклопаче, никада није, а она је једно време водила касу, добио новац, те затим да је једном на руке добио, али ми никада нисмо сазнали прави износ. У једном разговору са Ланом, а то је рекла и пред свима осталима, она је рекла да је њему дала од тих пара 4 000 евра. Ја сам покренуо то питање чланарина, међутим никада се није сазнао где је новац, осим да је у каси остало око 30 000 динара без икаквог писаног трага. 

Ивановић тврди и да када су на ред дошли последњи избори у ДСС-у ова странка је покренула ревизију чланства. Како наводи, њега и супругу у ставили под шифру 4. што значи да су  изашли и прешли у другу странку, а они то нису. Све то је урађено под надзором ових људи што је навео у намери да се странка још више приватизује.

-Ја сам у међувремену поднео кандидатуру са оверених пет потписа. Они су одбили моју кандидатуру јер ја, наводно, нисам бише члан странке. Због тога сам се обратио и врху странке, али до дан данас ништа није одговорено поводом тога, наводи Ивановић. 

Ивановић је тек сада решио да проговори јер не може више да гледа како неко, ко је дошао из других странака, уништава ДСС. Ивановић је тачно прецизирао и челне људе ДСС-а у Гроцкој из које су странке прешли. 

-Председник ОО ДСС-а Гроцка је дошао из СПО-а, као и Саша Мијаиловић. Миодраг Ракић је дошао из СПС-а. Спасоје Живановић је дошао из Удружења Блаже Стојановића, каже Ивановић. 

Драган Ивановић је уз већину изговореног показао и конкретне доказе. Са свим тим доказима, Ивановић је поднео и кривичне пријаве против одређених лица полицији за Привредни криминал. 

Можда ти се свиди

Оставите коментар