Почетна » Бивши председник Гроцке, осумњичен као налогодавац за паљење куће, преко брата укључио се у политички живот

Бивши председник Гроцке, осумњичен као налогодавац за паљење куће, преко брата укључио се у политички живот

Препород (ио) се Сима

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Бивши председник ГО Гроцка, Драгољуб Симоновић који је оптужен за више кривичних дела, према сазнањима Жиг инфа, поново се политички активирао и планира да учествује на наредним изборима.

Наиме, Драгољуб Симоновић је у протеклом периоду контактирао више привредника, народних посланика и друге политичке актере како би их врбовао у свој покрет, односно групу грађана коју је основао. Конкретно, група грађана са називом „Препород“ је већ иницијативно основана крајем септембра ове године на једном сплаву у Гроцкој. За председника је постављен Симоновић Славко, рођени Драгољубов брат, за потпредседника је постављен Радослав Обрадовић, док је Генерални секретар Јасмина Андрић. Наводно седиште, барем оно које је објављено на Фејсбуку јесте у Гроцкој у улици Моше Пијаде 1а.

С друге стране, званични подаци у Агенцији за привредне регистре указују да је назив за Удружење грађана „Препород“ већ заузет, а заступник је лице из Београда које се не налази на оснивању Препорода из Гроцке.

За сада, Драгољуб Симоновић формално правно није ништа у овој групи грађана, док је неформално он главни покретач. Примећено је да Драгољуб Симоновић све учесталији у критикама према локалној власти на друштвеним мрежама, а поготово на објавама „Препорода“.

Иначе, пре него што је основан наводни „Препород“, Симоновићи су деловали под УГ „Сложно за Врчин“, Радета Кнежевића. У том удружењу председник је Раде Кнежевић, док је Славко Симоновић био потпредседник а Андрићка Генерални секретар. Међутим, половином септембра дошло је до сукоба између Кнежевића и Симоновића, те је Славко основао своју групу грађана уз помоћ рођеног брата Драгољуба.

Подсетимо се, против Драгољуба Симоновића, бившег председника ГО Гроцка недавно је поднета још једна оптужница. Њега и бившу начелницу Управе, Више јавно тужилаштво у оптужном предлогу терети да су злоупотребом службеног положаја 2018. године, оштетили општински буџет за више од 15. милиона динара. За то дело тужилаштво предлаже казну од 2,5 године затвора. Против Симоновића се већ води кривични поступак због сумње да је подстрекивао друге да запале кућу нашем новинару Милану Јовановићу.

За бившег председника ГО Гроцка, Драгољуба Симоновића и једна и друга оптужница су лажне и исцениране су. Како наводи Симоновић онима које врбује претходних дана, он ће бити ослобођен и врло брзо ће се вратити као председник Гроцке, када ће почистити све своје политичке непријатеље.

 

За Жиг инфо:

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

16 − 7 =