Почетна » БОЛЕЧ И КАПИТАЛНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ Где је најављени тржни центар?

БОЛЕЧ И КАПИТАЛНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ Где је најављени тржни центар?

од admin
0 коментар

Средином фебруара 2015. године, појавила се вест у медијима „Болеч би у блиској будућности могао да добије тржни центар“.

Како се наводило, инвеститор овог пројекта је компанија “Јабланица МП”, која се бави снабдевањем пекарских, посластичарских радњи, ресторана и малопродајних објеката прехрамбеном робом и опремом.

,,Већ годину и по дана заједно са инвеститорима из предузећа ,,Јабланица МП” из Београда радимо на почетку изградње тржног цетра од 9. 000 квадратних метара који ће између осталог покренути привредни развој Болеча. Са градом Београдом смо брзо постигли договор, пре свега са чланом градског већа Драгомиром Петронијевићем као и осталим градским челницима који су нам изашли у сусрет. Ова велика инвестиција обезбедиће нових 200 радних места, а могу вам рећи да је ово почетак довођења инвеститора на нашу општину. Ово је један од показатеља да је наше општинско руководство интезивно радило и радиће на привлачењу нових инвестиција и отварања нових радних места” – изјавио је тада председник Градске општине Гроцка Стефан Дилберовић поводом отварања тржног центра .

Како данас изгледа простор „тржног центра“

Бивши војни комплекс у Болечу, на површини од 1.23 хектара у Улици 29. новембра, је била локација која је приказана да ће се тржни центар градити. Како је наведено,ову локацију предузеће Јабланица МП из Београда је 2011. године купила и планирала да изгради тржни центар.Међутим и после више од осам месеци,на овом простору ни трага ни гласа од почетка радова.


На поменутој адреси, коју смо данас обишли не назире се да ће центар, како је наведено „у блиској будућности“ уопште изградити.

На овом војном комплексу ништа није срушено, а тренутно се на њему налазе магацини фирме која је купила ово земљиште. На објекту се налази и приватно обезбеђење.

Чесма и паркић из 2013

ФОТО: Са отварања 2013.

Средином 2013. године, на велики црквени празник Спасовдан ЈП ”Водовод и канализација” Гроцка даривало је и пустило у рад нову јавну чесму поред паркића и спортског терена у Болечу. Пре тога, урађен је и паркић у Болечу и најављене су такође да је то почетак инвестиција. А погледајте како данас чесма и паркић изгледају:

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар