Почетна » БРУКА И СРАМОТА Гроцку чисте дивљаци!(ФОТО)

БРУКА И СРАМОТА Гроцку чисте дивљаци!(ФОТО)

од admin
0 коментар

У недељу 1. новембра 2015 године, у Гроцкој је почело да ради јавно-приватно предузеће за одношење смећа у Гроцкој.

Подсетимо се, Градска Општина Гроцка и италијанска компанија “Магип” потписале су 30.07.2015 године уговор о јавно-приватном партнерству који предвиђа да та фирма инвестира око 10 милиона евра за решавање проблема комуналног отпада у тој општини.

По потписаном уговору, ново предузеће требало је да почне са радом 90. дана од потписивања уговора и да се донесе Програм у року од 15 дана.

( КАКО ЈЕ НАСТАО МАГИП И ЕКО ГРОЦКА)

Након потписивања уговора, челници ГО Гроцка су у више наврата изјављивали како ће овај потез донети историјско боље чишћење и комуналне делатности. Председник ГО Гроцка Стефан Дилберовић је почетком октобра изјавио да ће канте за одношење смећа домаћинствима бити подељене средином истог месеца и да стиже двадесет и више нових камиона.

Према члану 5. Потписаног уговора између ГО Гроцка и „Магипа“- финансирање комуналне делатности, приватни партнер је власник посуда за сакупљање смећа, канти и контејнера као и комплетне механизације, док је ГО Гроцка власник простора.

 

Канте нису подељене, камиони „дивљаци“

Дошао је 1. новембар, када је послове комуналних делатности преузела ново основана фирма, међутим грочанима то није донело никакав бољитак. Обећане канте још нису стигле на адресе домаћинстава, а камиона су тек у најави! Након два дана рада, чистоћа на улицама широм ГО Гроцка је иста као и што је била раније- нема видљивог помака.

ФОТО: ГО Гроцка

Инфо служба ГО Гроцка је издала 1. новембра 2015 г. саопштење у којем се наводи да је тек стигао контигент канти и да ће испорука ићи редовним током.

– Током викенда, у седиште фирме “Еко Гроцка” у Врчину, почео је да пристиже први контингент канти за домаћинства као и нових контејнера. Како смо сазнали на лицу места, испорука ће ићи редовним током, у складу са брзином испорука канти по домаћинствима, каже се у делу саопштења Инфо службе ГО Гроцка.

Да је страни партнер био у обавези да обезбеди нови возни парк из Инфо службе ГО Гроцка су признали, али наводе да ће то бити решено врло брзо.

-У складу са уговором о јавно приватном партнерству, страни партнер је дужан да обезбеди и потпуно нови возни парк, а како су нам рекли, и то ће бити решено врло брзо. Оно што је најважније за грађане, јесте да ће се после више година на улицама наћи нови контејнери, а испред својих кућа имаће нове канте за смеће.- каже се утом саопштењу Грочанског гласника.

(РАДНИКЕ НАТЕРАЛИ ДА ДАЈУ ОТКАЗ)

А на терену, након два дана новог предузећа, ситуација је следећа:
-Приватни партнер није обезбедио возни парк, те данас подручје ГО Гроцка чисте необележени камиони.

Ти камиони су у власништву ЈКП-а „Гроцка“, предузећу којем су делатности одузете од 1. новембра ове године.

Јучерашњи дан, што се одношења смећа тиче, изгледао је овако:

Контејнери код Средње школе у Гроцкој

У Ритопеку смеће у касним поподневним сатима нико није ни однео:

За Жиг Инфо :
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

four × 4 =