Почетна » БУНА У ЗАКЛОПАЧИ Хоћемо окретницу код нас

БУНА У ЗАКЛОПАЧИ Хоћемо окретницу код нас

од admin
0 коментар

Народу никад угодити! Док је за једне продужавање линија јавног превоза веза више са градом, други су незадовољни због гужве и што аутобусе морају да деле са комшијама из суседног насеља. То је случај са становницима Заклопаче откако је недавно линија 303 продужена до Врчина.

– Потпуно је друга прича када имате линију која има почетну, односно крајњу станицу у вашем месту, а друго је кад је пролазна – објашњава Слободан Сапунџић из Заклопаче. – Аутобус саобраћа на 30-40 минута. Међутим, врло често празан наставља до Врчина. Линија је потпуно нерентабилна. Потребе нас у Заклопачи да одемо до Врчина нису тако честе и уместо продужетка линије, боље да су нам убацили још неки полазак и смањили интервал полазака.

Поводом повратка аутобуске линије 301 која је саобраћала од Устаничке до Гроцке, Сапунџић каже да су најаве да ће почети да функционише чим се уради окретница – неубедљиве.

– Стара прича, која се понавља унедоглед 20 година, од укидања директног поласка из Гроцке 1995. године – каже овај житељ Заклопаче. – Као један од највећих противника укидања ове аутобуске линије, која је веома добро служила Грочане, питам: Зашто овако дуго није пронађено адекватно место за окретницу? Нема никаквог плана нити пројекта, не зна се локација нити је терен припремљен, а место докле је некада саобраћала линија 301 је претворено у депонију.

Наш саговорник подсећа и на лошу путну инфраструктуру, нарочито на пут који пролази кроз његово место Заклопачу, за који каже, осим што је оштећен он је и узак, те да је немогуће несметано мимоилажење возила.

 

Н.В, Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар