Почетна » Да ли грочански напредњаци могу пратити темпо новог повереника, након мноштва обећања?

Да ли грочански напредњаци могу пратити темпо новог повереника, након мноштва обећања?

од admin
0 коментар
DUGME DONIRAJ LINK

 Од тог 10. децембра прошле године, па до данашњег дана, не зна се колико је одржано Месних, Општинских и других састанака. Чини се да је у овом кратком времену, СНС Гроцка имао више састанака него у претходне две године. Некада готово невиђени, данас су народни посланици „обавезни“ на састанцима СНС-а у Гроцкој.

Кампања код грочанских напредњака је дефинитивно почела. Донирање дрва, шпорета, чишћење снега или обилазак радова у некој од улица је нешто што ћете пронаћи од објава на друштвеној мрежи Фејсбук додато  од стране СНС Гроцка.

Састанак ОО СНС Гроцка, одржан је и данас. Како су собјавили на страници ОО СНС Гроцка, састанак проширеног Општинског одбора Српске напредне странке  је водио повереник Општинског одбора Гроцка, члан Извршног и Главног одбора Српске напредне странке Александар Јокић са чланом Главног одбора Драганом Пантелићем. Према објављеним фотографијама, поред њих се налазила нова секретарка странке, Јасмина Мандић.

Пред Јокићем су ипак велики изазови, и чини се да у овом тренутку тешко да ће успети, барем до заказаних председничких и градских избора, да се избори са одбором у Гроцкој. Грочански СНС почео да је убира плодове свог дугогодишњег рада. Кадрови које је поставио бивши председник Драгољуб Симоновић , долазе сада до утицаја, те се у Гроцкој ништа не ради. Мештани ове локалне самоуправе то итекако виде. Чланство верује председнику странке Вучићу, али локалним напредњацима не. 

Обећања дата само у времену док је на власти тренутна гарнитура на челу са Драганом Пантелићем, низала су се једна за другим.  Насеље Ритопек још није добило воду, југ општине вртић као и Дражањ пут који је већ дуго „преоран“. Обећања да ће то све бити завршено, стизала су од председника Гроцке и од заменика градоначелника Горана Весића. Практично у септембру 2020. ГО Гроцка је добила новог председника са старим обећањима. 

У свом широком експозеу, тада новоизабрани председник ГО Гроцка, Драган Пантелић-Панта изнео је доста тога, већину ствари које су грађанима ГО Гроцка обећане, практично, још од 2012. године. Тако се у експозеу новоизабраног председника нашао ритопечки водовод, систем наводњавања у Пударцима, брзо решавање проблема и сл.

DUGME DONIRAJ LINK

На почетку свог обраћања новоизабрани председник је дао подршку Александру Вучићу у борби за очување Косова. Обећао је Пантелић да ће барем једном месечно износити преко медија шта је урађено у ГО Гроцка, као и да ће спречити многе злоупотребе које су се дешавале у претходном периоду. Између осталога, навео је и да ће се позабавити службеним аутомобилима који ГО Гроцка коштају 70 000 евра!

Оптимистичан је у обећањима био и садашњи Пантелићев заменик, Дејан Влашковић, који је у марту прошле године, када је био изабран за потпредседника изјавио да ће се ускоро видети напредак у Гроцкој и најавио долазак инвестиција у висини од 150 милиона евра.

Ја долазим из света привреде. Дуго сам успешан привредник, драго ми је да могу да помогнем председнику Пантелићу. Надам се да ћемо имати добар тим за рад и очекујем много промена, изјавио је у првом интервјуу за Жиг инфо, Дејан Влашковић заменик председника ГО Гроцка.

Влашковић је обећао и брзи напредак у Гроцкој, као и да ће сарадња са медијима бити сигурно на бољој позицији.

Пуста неиспуњена обећања која ће напредњаке у Гроцкој можда коштати и избора, покушава на све начине да ублажи нови повереник Александар Јокић. Мештани Вишњићеве улице у Калуђерици годинама уназад добијају обећања да ће се њихов проблем око ове улице решити. Нема више од кога нису добили обећања. Приморани су да свакодневно пролазе преко њиве и кроз туђе двориште,  јер је то најкраћи пут до аутобуског стајалишта, односно школе,  вртића, Дома здравља  и других институција. Тај део пута је неосветљен, зарастао у траву, а поготово је проблематично по мраку и када пада киша. 

 

Како нема одговора од надлежних институција, а обећање није испуњено, јуче је ову улицу посетио повереник СНС, Александар Јокић и да ново обећање мештанима ове улице. 

 

 Колико ће Јокић успети да преокрене грочанске напредњаке, показаће време, а њега је врло мало. До председничких и градских избора остало је неких два месеца. Све и да жели, Јокић неће успети  до тада да испуни сва обећања која су дата у претходном периоду.

 

За Жиг инфо:

Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

one × four =