Почетна » ДА ЛИ ИХ СЕ СЕЋАТЕ? Традиција турнира у Пударцима и Дражњу прекинута прошле године,а ни ове их неће бити!

ДА ЛИ ИХ СЕ СЕЋАТЕ? Традиција турнира у Пударцима и Дражњу прекинута прошле године,а ни ове их неће бити!

од admin
0 коментар

Први „Видовдански турнир“ у Пударцима је организован 2008-године а назив је добио јер је финално вече завршавано на Видовдан, односно 28. јуна.

До 2012. Године овај турнир је имао велику посету, а такмичење је знало да се одржава и по месец дана. 2014. Године, турнир је доведен у питање јер локална грочанска власт није имала финансија да га одржи. Међутим, после писања наше редакције о неодржавању турнира, напрасно се ступило у реализацију истог.

 

Турнир у Пударцима се доласко напредњака на власти, тачније од 2013 године, није завршавао на дан због којег је добио назив-видовдански.

Пре две  године „Тројички турнир“ у Дражњу био је завршен 20. Јуна. Као и што му само име носи, турнир се одиграва на „Тројице“, које су већ прошле.

Победу на турнирима, од 2013 године, односиле екипе које су у организацији локалних функционера СНС-а. У њиховим екипама виђени су професионални играчи, те је смисао турнира била доведена у питање.

Од прошле године, за власт у Гроцкој нема више „ни за хлеба ни за игре“, те су ова два традиционална турнира угашена. Видовдански турнир у Пударцима био је један од прва четири по организацији и масовности у Србији. Тројице су одавно прошле, те је о турниру у Дражњу сулудо и причати. Видовдан је пред нама али за сада, како ствари стоје, ни у Пударцима неће бити турнира.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

fourteen + six =