Почетна » Да ли је испоштована наредба да се врате службена возила и хоће ли Гроцка на свеопште изборе у 2022.?

Да ли је испоштована наредба да се врате службена возила и хоће ли Гроцка на свеопште изборе у 2022.?

од admin
0 коментар

 Према речима наших извора из ГО Гроцка, службени аутомобили ипак нису враћени. Наиме, према истим изворима, заменик председник ГО Гроцка, Дејан Влашковић вратио је службени аутомобил, као у Борко Бали директор ЈП „За развој ГО Гроцка“, док Стефан Дилберовић и Миленко Буквић возила нису вратили. Према речима наших извора, Стефан Дилберовић је око 15 часова виђен како враћа службени аутомобил предузећа ЈП „За развој ГО Гроцка“, међутим касније је исти одвезао. Шеф одборничке групе, Миленко Буквић користи службени аутомобил предузећа „Еко Гроцка“, а како је ово предузеће у „јавно-приватном партнерству“ вероватно сматра да исти не треба враћати.

Иначе, председник ГО Гроцка, Драган Пантелић се службеног возила одрекао још на почетку мандата. Непосредно пре него је постављен на место председника ГО Гроцка, купио је аутомобил марке Шкода, идентичан оном којег користе јавне установе. Пре него је  Дејан Влашковић постављен на место заменика председника ГО Гроцка, „председникову службену шкоду“ користио је Стефан Дилберовић. Влашковић, доласком на место заменика убрзо „преузима“ ту шкоду уз одобрење председника, а Дилберовић узима службени аутомобл ЈП „За развој ГО Гроцка“. По уредби ГО Гроцка, једини који може имати 24/7 службени аутомобил на располагању јесте председник ГО Гроцка, сви остали могу користити само у току радног времена. Међутим, једно је на папиру, а друго у стварности. Тако је у ГО Гроцка, изгледа, службене аутомобиле користио како је ко хтео.

Према информацијама из врха СНС-а, постоји могућност да ће поједине општине у Србији имати свеопште изборе 2022. године. Постоје индиције да ће и Гроцка бити међу тим општинама. Постоје више модела за одржавање свеопштих избора, барем што се Гроцке тиче. Од варијанте принудне управе до „регуларних ванредних избора “ који могу да се одрже променом Устава. Референдум о промени Устава, већ је најављен за 16. јануар, мада и он може бити одложен за фебруар, након којег ће се расписати избори. Нови повереник СНС-а, Александар Јокић добио је задатак да одбор у Гроцкој реформише како би за изборе у априлу следеће године, изашли без већих трзавица и повратили, колико-толико поверење у гласаче.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

five + 7 =