Почетна » Да ли нас очекује поскупљење услуга Еко Гроцке и у којем износу?

Да ли нас очекује поскупљење услуга Еко Гроцке и у којем износу?

Најављено поскупљење, али да ли ће га бити?

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Мештани са подручја ГО Гроцка уз последњи рачун ЈКП „Инфостан“ добили су обавештење да ће предузеће које се бави комуналним делатностима, Еко Гроцка д.о.о „изменити ценовник услуга“.

Међутим, да ли ће тај „измењени ценовник“ донети повећање рачуна за одношење комуналног отпада и у којем износу, у обавештењу није наведено. Из предузећа „Еко Гроцка“ д.о.о су само навели да ће корекција цена бити у складу са потписаним уговором о поверавању обављања комуналних делатности на територији ГО Гроцка, као и да ће се нови ценовник примењивати од 1. септембра 2022. године, односно на рачунима који ће стићи на наплату у октобру.

Иначе, према потписаном уговору између ГО Гроцка и предузећа Магип д.о.о као оснивачима „Еко Гроцка“ д.о.о, наводи се да за свако повећање цена,  потребно је донети одлуку на Скупштини ГО Гроцка. Могуће је и повећање цене за комуналне услуге без доношења одлуке Скупштине ГО Гроцка, али само у висини званичне инфлације (до пар процената годишње). Како није било одлуке Скупштине ГО Гроцка о корекцији, односно повећању цене услуга одношења комуналног отпада, сазнали смо да Еко Гроцка не може подићи цене за више од 11 посто, колико је износила укупна званична инфлација у претходне четири године, од када су имали последње поскупљење.

Како би утврдили колико ће грађани ГО Гроцка плаћати одношење смећа на рачунима који стижу на наплату у октобру, контактирали смо предузеће „Еко Гроцка“. Међутим, из овог предузећа, за Жиг инфо наводе да тренутног поскупљења ипак неће бити, односно да ће рачуни за сакупљање и одношење комуналног отпада, за сада, остати непромењени.

-У овом моменту ипак нећемо ићи на повећање цена. Првенствено због значајног повећања цена енергената који су наш примарни трошак, очекивали смо сагласност од општинског Већа. Након нашег дописа упућеног општини и након заједничког састанка, одлучено је да се још мало сачека са повећањем цена. Свакако, ако се оваква ситуација настави, у наредном периоду ће доћи до корекције цена наших услуга, саопштили су из предузећа Еко Гроцка д.о.о за Жиг инфо.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

5 × three =