Почетна » Дивље депоније се ускоро чисте, као и претоварна места Еко Гроцке?

Дивље депоније се ускоро чисте, као и претоварна места Еко Гроцке?

Уместо контејнера зеленило

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Мештани Врчина послали су нам фотографије на којима се виде дивље депоније, тачније једна фотографија дивље депоније, друга на којој се врши претовар смећа у овом насељу где се такође види мини депонија.

Како кажу мештани Врчина који су послали фотографије , недопустиво је да предузеће које се бави одношењем смећа, прави депоније на местима где им је претовар.

Упоредо са мештанима Врчина, јавили су се мештани насеља Бегаљица и указали  да су склоњени контејнери код Амбуланте.

Еко Гроцка: Уместо контејнера биће зеленило, а дивље депоније ће ускоро бити очишћење

Из предузећа Еко Гроцка кажу да ће дивље депоније бити убрзо очишћене, а да су контејнери у насељу Бегаљица уклоњени због жалби грађана.

-На првој фотографији је дивља депонија и за њу смо добили налог, по плану и програму за уклањање дивљих депонија и планирамо до краја викенда да је уклонимо . Што се друге фотографије тиче, ту се врши претовар, то је тачно. Нажалост, када народ види пар кеса одмах крену на истом месту да истоварују смеће свих врста . Ту је, као што се види на слици, очишћен већи отпад и екипа која буде чистила дивље депоније у наредних пар дана ће и ту позицију очистити. Позиција у Бегаљици код Амбуланте са контејнерима је постављена због вакцинације и ковид центра у Бегаљици. Сада су изашли из ковид система и ти контејнери се повлаче. Такође, становници из комшилука су писали петицију и звали предузеће да их уклонимо, јер се свакодневно стварају дивље депоније и несносан смрад на том месту . Једна екипа је узела контејнере па их је вратила због логистичких проблема, али ће сутра свакако бити склоњени и на том месту ћемо гледати да посадимо бориће да уместо ругла и смећа гледамо зеленило, кажу за Жиг инфо из Еко Гроцке.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

five − 3 =