Почетна » Ђаци у Пударцима остали без донације за грејање у школи и какве везе с тим имају бик или јуне, мућкање, 40 вискија и Панта?

Ђаци у Пударцима остали без донације за грејање у школи и какве везе с тим имају бик или јуне, мућкање, 40 вискија и Панта?

Делимично признање

од Жиг Инфо
0 коментар

Завршница Видовданског турнира у Пударцима одржана 8. јула, прошла је у весељу уз високе званице, иће и пиће, међутим, ипак се донекле неславно завршила јер су организатори намеравали да прикупљени новац донирају основној школи за грејање, али су уместо тога морали да плате – бика.

Свечаностима у Пударцима, присуствовали су високи функционери СПС-а на челу са Ивицом Дачићем, Александром Антићем, Николом Никодијевићем, председником ОО СПС а Ђорђем Станојевићем и другима, а Антић је понудио организаторима да плати једног бика да се испече на ражњу за финално вече, што је и учинио.

На исту идеју дошао је и председник општине Гроцка Драган Пантелић, само што он свог бика није платио, па су то морали да учине организатори – десетак момака испред ФК Пударци. Новац од манифестације су иначе намеравали да дају школи у Пударцима.

Председник Гроцке је, из неког његовог разлога, наручио још једног бика од истог набављача, како би, по његовим речима угостио званице. Наручио је и пиће из локалног дисконта у Гроцкој. Од пића је наручено, између осталога, 4 паковања вискија, 40 паковања вина, доста пива и воде. Турнир се завршио 8. јула, а до дана данашњег председник Гроцке није платио оно што је и наручио.

Организатори: Платили смо бика јер не желимо никакву мрљу

Организатори турнира су требали да сву зараду уложе у школу у Пударцима. Идеја је била да деца добију централно грејање, а не да се греју на шпорет. Међутим, сада је део те зараде умањен, јер су организатори платили оно што председник није. Организатори кажу да они нису морали да плате наведени трошак, али с обзиром да ће организовати турнир и следеће године, не би желели да остане некаква мрља у организацији. Испоштоваће и младе школарце, од новца који је преостао, али не у планираној мери, јер су исплатили председниковог бика и пиће.

Председник Гроцке: Није бик већ јуне и платићу кроз Грочанске свечаности

Са друге стране, председник општине Гроцка Драган Пантелић каже за Данас да није у питању бик, већ јуне од 300 килограма, и да ће бити плаћено од општинског новца кроз наредне манифестације, као и печење које је наручио за свечаност, док пиће не може да буде плаћено из буџета општине.

– Такође, од својих пара, лично, платио сам бину, озвучење и расвету за Видовдански турнир 1.000 евра, Љубу Аличића 850 евра, и конобаре 70.000 динара. Јуне ће, такође, бити плаћено – поручује Пантелић не помињући децу и школу, каже Пантелић за Данас.

И док је, како каже председник Гроцке, лично од својих пара платио оно што је навео, бика односно јуне и попијено пиће платиће, према сазнањима Жиг инфа, преко Грочанских свечаности. Наиме, план првог човека Гроцке је да од ове манифестације преусмери новац, како би платио оно што је он лично наручио.

Уредник Жиг инфа: Пантино понашање је све осим председничког

Уредник Жиг инфа, Жељко Маторчевић каже да је овакав начин понашања председника Панте, „нешто што  се не може описати речима“.

  • Најжалосније је што њега подржава врх странке. Он урушава председника Вучића, а Андреј Вучић, Панти, даје подршку. Колико смо дно дотакли овде у Гроцкој, указује и чињеница да је за Грочанске свечаности организовано да наступа група Црни Церак. Немам ништа против њих, нека држе концерте, али наступати на културно – историјској манифестацији какве су Грочанске свечаности је забрињавајуће. Опет, када мало боље размислим, шта очекивати од представника оних који су до јуче аплаудирали бившем председнику Гроцке, Драгољубу Симоновићу када је наложио (према првостепеној пресуди) да се запали кућа колеги Милану Јовановићу. Аплауз и даље траје, само је уместо Симоновића, Панта, наводи Маторчевић.

 

Бонус – сатирични видео:

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар