Почетна » ДОМ КУЛТУРЕ ДО КРАЈА 2020: Очекује се наставак радова на обнови установе у Гроцкој

ДОМ КУЛТУРЕ ДО КРАЈА 2020: Очекује се наставак радова на обнови установе у Гроцкој

од admin
0 коментар

 

Надлежни из Општине за овај посао су одабрали стручњаке са Грађевинског факултета који су дали потврдну одлуку о наставку радова, и то у најскоријем периоду.

Установа ће након реконструкције, која је планирано да буде завршена до краја године, бити превасходно намењена одржавању културно-уметничких програма.

– Сала је практично 30 година затворена, а потребе савременог друштва диктирају постојање оваквог објекта за одржавање културних дешавања – објашњавају надлежни из ГО Гроцка. – Када радови буду завршени, грађани ће бити у прилици да прате многа музичка дешавања, позоришне представе, културна и уметничка друштва могу овде да наступају, као и ђаци музичке школе који постижу изванредне успехе.

Планирано је да обнова, у коју ће општина уложити 70 милиона динара, буде готова до краја године. Будући културни центар ће се налазити непосредно уз Грочанску чаршију, заштићену амбијенталну целину и њену шеталишну зону.

Дворана је престала да ради пре 30 година, у исто време када и Народни универзитет Гроцка, који се старао и о Библиотеци „Илија Гарашанин“ и некадашњем Завичајном музеју Гроцка у Ранчићевој кући.

КИНО-ПРОЈЕКТОР СТАР ШЕСТ ДЕЦЕНИЈА

ПРЕ почетка радова, надлежни су у просторијама пронашли и кино-пројектор стар око 60 година, који више није у функцији. Тренутно је демонтиран и налази се у магацину. Када буде био обновљен фоаје биће смештен у тај простор како би посетиоци могли да га погледају.

Међу руинираним зидовима били су и плакати за филмове „Бал на води“, „Моја Африка“, „Људи мачке“, „Индијана Џонс““ захвалнице, стари објективи, филмске траке и колутови.

Ј.Д      Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар