Почетна » Дом здравља у Винчи од 2021? Око 15.000 житеља овог дела града мораће и даље да чека боље услове лечења

Дом здравља у Винчи од 2021? Око 15.000 житеља овог дела града мораће и даље да чека боље услове лечења

од admin
0 коментар

 

Надлежни из ГО Гроцка за „Новости“ објашњавају да тренутно ништа није у њиховој надлежности. Такође, наводе да датум почетка радова зависи искључиво од прибављања сагласности Министарства здравља и Канцеларије за управљање јавним улагањима која ће бити финансијер.

– Завршен је урбанистички пројекат који је прошао јавну расправу, а Комисије за планове града Београда га је усвојила – објашњавају надлежни из ГО Гроцка. – Планирано је да, ако све протекне по плану, радови на изградњи почну до краја 2020. године.

Међутим, док не започне изградња нове амбулантне станице, које ће простирати на 2.600 квадратних метара, око 15.000 становника из овог грочанског места принуђено је да се лечи у изузетно лошим условима. Привремена барака у којој је смештена ова здравствена установа подигнута је још 1986. године. Кров је почео да прокишњава, одељење педијатрије полако тоне, а прилазних стаза готово да више и нема. Додатни проблем ствара и пијаца која је смештена уз зграду, и то на месту које је било предвиђено за паркинг, због чега је немогуће да пацијенти паркирају своје аутомобиле у близини.

План надлежних је да са почетком радова и тржница буде у потпуности срушена, а нова изграђена у непосредној близини. Из ГО Гроцка истичу и да је засада сигурно само да ће нова здравствена станица бити изграђена на месту постојеће, која се налази у Улици Саве Ковачевића. Привремени монтажни објекат биће у потпуности срушен. Када грађевински радови отпочну планирано је да здравствене услуге пацијената који се овде лече буду распоређене у домовима здравља у Калуђерици и Гроцкој.

Диспанзер у Винчи

 

ПЛАН НОВЕ ЗГРАДЕ

ПРЕМА медицинском програму, новоизграђена здравствена станица поседоваће службу за заштиту мале, предшколске и школске деце, жена и одраслих грађана. Просторије за радиолошке и ултразвучне прегледе, лабораторијске дијагностике и стоматолошку ординацију. Планирано је и да у једном крилу буду смештене ординације за физикалну и интерну медицину, офталмологија и заштита менталног здравља.

 

Ј. Динчић, Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар