Почетна » Др Влада Павловић из Гроцке специјалиста за државни буџет

Др Влада Павловић из Гроцке специјалиста за државни буџет

Одборник којег нигде нема

од Жељко Маторчевић
1 коментар

Др Владислав Павловић из Гроцке једини је градски одборник из ове локалне самоуправе у садашњем сазиву Скупштине града Београда испред Српске напредне странке. У градску Скупштину ушао је још 2014. године.

Био је члан Српског покрета обнове и једно време председник Одбора у Гроцкој.

Др Владисав Павловић и Вук Драшковић

За локалне изборе 2012. иако је СПО изашао у коалицији са ЛДП-ом и другим странкама оформљени у покрету „Преокрет“, на локалу подржава такозвани патриотски блок предвођен ДСС-ом који касније праве коалицију са напредњацима у Гроцкој. Тим потезом растура локални одбор СПО-а у Гроцкој, јер му је од стране напредњака обећано напредовање у каријери. Са собом повлачи одређени број људи, те део дојучерашњих својих истинских бораца за демократију осталих у Преокрету, доводи до пада испод тадашњих 5 посто цензуса.

Након локалних избора те 2012. године, наступиће врло тешка времена за све оне који су били противници напредњака, укључујући и СПО. Међутим, тешка времена за Др Владу су од тада, практично, иза њега.

Врло брзо постаје напредњачки способан и улази у грочанску власт као члан Интерресорне комисије. 2014. године, поред чланства у овој комисији,  др Владислав је и одборник Скупштине града Београда али и професор Средње школе у Гроцкој, што је и данас.

Интерресорна комисија Гроцка, архива 2014.

Поново је биран за градског одборника 2018. године, као и прошле 2022. За ова три мандата ретко ко, са подручја ГО Гроцка, зна за податак да је Др Влада одборник у Скупштини града.

У одборниковању Др Владе, влада потпуни хаос и потпуно одсуство идеје или плана за уређење Булевара краља Александра и Смедеревског пута од Цветкове пијаце према Калуђерици и осталим насељима на том правцу.

Шта се променило за ових девет година одборничког места у граду Београду, Др Владе? Скоро ништа. Највећа промена је преименовање неких аутобуских станица. Истина, изграђен је и већи број стамбених зграда у делу булевара од старе трамвајске окретнице до Малог Мокрог Луга, чиме ће се већ постојеће гужве и хаос подићи на нове нивое. Смедеревски пут је девастиран лошим асфалтирањем након полагања цеви које воде од спалионице у Винчи. Недавно су пропала чак два аутобуса на овој деоници. За вожњу њиме потребне су таблете против морске болести, толико је асфалт нераван и таласаст. Стајалишта која до сада нису била увучена, и даље су остала таква, а постављено је и неколико нових, такође неувучених, што додатно успорава саобраћај.

Пред крај прошле године, у Скупштини града Београда изнет је предлог да се из буџета, односно Амандман да се обезбеде средства за проширење Смедеревског пута. ГО Гроцка је, иначе, једина општина која нема излаз ка Београду са три или више коловозних трака. Ипак, Др Влада је заједно са другим одборницима напредњака гласао против овог Амандмана, односно предлога за проширење Смедеревског пута. Грађани ћуте и трпе. Гунђају у превозу, али на томе се и завршава.

Др Владислав Павловић поседује и своју приватну ординацију, међутим из његове биографије се може закључити да више воли „државне јасле“.  Још 2009. године, Др Владислав Павловић је био одборник у Скупштини ГО Гроцка, уједно и помоћник председника исте општине. Те две функције је обављао у току 2008-2009. Сматрао је да ове две функције нису у колизији са Законом јер је реч о уговору о делу. Обе функције су биле плаћење.

Пре тога, обећано му је да ће добити локал у центру Гроцке уколико гласа да председник општине буде Блажа Стојановић, што и чини. Био је одборник у Скупштини ГО Гроцка од 2004. године.
На штандовима напредњака готово да није виђен, али је ипак подобан да буде, данас, једини одборник СНС-а у Скупштини града Београда.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

1 коментар

Dejan 28 јануара, 2023 - 00:43

Nemojte tako o dr. Vladi. To je mnogo dobar čovek i nekada je srednja škola u Grockoj bila zatrpana njegovim privatnim opravdanja. Pa mnogo bi dece bilo izbačeno iz škole zbog neopravdanih da nije bilo njega. Pravda za Vladu!

Понови

Оставите коментар