Почетна » ДРАМА У ГРОЦКОЈ Бујица синоћ однела део Смедеревског пута, мештани у СТРАХУ

ДРАМА У ГРОЦКОЈ Бујица синоћ однела део Смедеревског пута, мештани у СТРАХУ

од admin
0 коментар

Саобраћај на Смедеревском путу код насеља Велики Дубочај од данас је опет у прекиду због великих одрона које је створила бујица воде, па путничка возила саобраћају преко Бегаљице.

Због великих падавнина које су са собом донеле наносе муља, грања, створиле одроне и потпуно онемогућиле саобраћај, аутомобили морају ићи алтернативним путем преко Бегаљице и Брестовика до Смедерева. И аутобуси „Ласте“ иду заобилазницом преко Бегаљице.

После „само“ месец дана овај део пута је опет настрадао због бујичних вода које постају све чешће у овом делу општине Гроцка.

Potok nabujao pa srušio alternativni put

Раднике који покушавају да реше новонасталу ситуацију посетио је председник Општине Гроцка, Драгољуб Симоновић који је том пирликом изјавио да је у решавању ситуације неопходна помоћ Града Београда и Владе Србије, додајући да је највећи проблем само корито потока које мора бити у потпуности уређено бранама.

– До краја дана морамо да затворимо ову деоницу, па ће након тога бити привремено пуштена док се не уради мост и бране како не би дошло муље и грање, али и да се ослободи притисак на мост који ће морати да истрпи ту јачину воде – рекао је Симоновић.

Према незваничним информацијама, бетонске цеви које су раније биле постављене за проток Дубочајског потока су попуцале због фреквенције саобраћаја.

Radnici pokušavaju da osposobe put za sobraćaj

Мештани су у страху и наводе да је ситуација критична, као и да се плаше да ће се поновити сценарио од пре месец дана када је јака бујица уништила многа домаћинства и онеспособила пут Смедерево-Београд.

А. Милутиновић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

10 − 2 =