Почетна » Дражањ: Почело чишћење дивље депоније

Дражањ: Почело чишћење дивље депоније

од admin
0 коментар

Чишћење једне од највећих депонија у Београду, која се налази у Гроцкој, почело је данас у склопу великог пролећног чишћења.

Када кроз десет дана више од 2.000 кубика смећа буде очишћено са депоније, Грочани се надају да ће на истом месту бити обновљена стара традиција, јер је у близини депоније споменик борцима из Другог светског рата, где су осамдесетих година организоване манифестације и одавана почаст палим жртвама рата.

Великој акцији чишћења присуствовали су заменица председника Скупштине Београда Андреа Радуловић и члан Градског већа Драгомир Петронијевић, као и председник ГО Гроцка Стефан Дилберовић.

Као што је и обећано и планирано, акцијом су обухваћене и градске и рубне општине, а конкретно ова депонија није сређивана петнаестак година, рекао је Петронијевић.

– На терену је данас много радника јавних комуналних предузећа, са тешком механизацијом. Приоритет је да се све „дивље депоније“ у Београду очисте, па иако ће резултат бити очишћен град, важно је да га надаље чувамо и да се оне не стварају на истим или новим местима. Контрола ће бити пооштрена, а несавесни грађани биће кажњавани – нагласио је Петронијевић.

На проблем „дивљих депонија“ указала је и Андреа Радуловић, која је прецизирала да у селу Дражањ има око 260 деце, те су због тога овакве акције још значајније.

Иако су мештани још пре неколико година указали на ово еколошко ругло, нико им до сада није изашао у сусрет.

– Циљ нам је да трајно уклонимо депоније и спречимо да се оне поново стварају. У сарадњи са општином, редовно ће се контролисати и ова и друге локације како бисмо на време реаговали, али и утицали на грађане да се овакве ствари више не дешавају јер штете на првом месту здрављу људи – истакла је заменица председника Скупштине града.

Председник општине Гроцка Стефан Дилберовић изразио је велико задовољство што је град општини изашао у сусрет.

Пре две године село је ушло у редован систем одржавања грочанских комуналних предузећа и зато је важно да се едукују људи како би се предупредиле овакве ситуације и како се велика средства не би трошила без разлога.

Велика пролећна акција чићења Београда трајаће до краја априла, након чега ће почети акција сређивања главног града.

 

Блиц|Фото: Беоинфо, ГО Гроцка

Можда ти се свиди

Оставите коментар