Почетна » Друг Рајковић у одбрани напредњака у Гроцкој

Друг Рајковић у одбрани напредњака у Гроцкој

"Посинак" преузео лидерство

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Недавно смо објавили да председника Гроцке и ОО СНС-а, Драган Пантелића напуштају његови најближи сарадници,  а већ јуче је његов „посинак“ већник Александар Рајковић постављен, према сазнањима Жиг инфа, за координатора СНС-а за насеља Гроцка, Заклопача и Врчин.

Рајковић је на овом месту постављен уместо координатора из Младеновца, извесног Богдана који је сада пребачен у Калуђерицу. Поред Рајковића једина особа која има пребивалиште на територији ГО Гроцка, а која координира странком јесте Мирољуб Јевтић који је задужен за Винчу и Лештане.

Према информацијама Жиг инфа, Рајковић је на место координатора постављен због најбољег резултата у остваривању задате квоте за митинг СНС-а који је одржан у петак 26. маја у Београду.

Овим чином, председник ГО Гроцка и лидер напредњака у овој општини, Драган Пантелић, постао је практично само слово на папиру које се у реалности ништа не пита, нити има моћ одлучивања.

„Лештански клан“ против Чупковића и Пантелића

Према информацијама Жиг инфа, на ванредној Скупштини СНС-а одржане у Крагујевцу, када је Вучић поднео оставку на место председника странке, дошло је до жестоке свађе између једног делегата из Лештана и надређеног за Гроцку, Андрије Чупковића.

Како наши извори наводе, дошло је до вербалног сукоба између Предрага Барјактаревића из Лештана и Андрије Чупковића у којем су пале тешке речи. Барјактаревић је Чупковићу рекао да му је доста његовог понашања и постављања Младеновчана у Гроцкој, међу којима је и директорка водовода.

  • Нисмо ми дебили овде, све своје Младеновчане да покупиш и водиш одавде. Као да ми немамо кадрове међу нама, рекао је, према речима наших извора, Барјактаревић Чупковићу.

Истог дана, додају наши извори из врха СНС Гроцка, састанак су имали Пантелић, Рајковић и Чупковић у једном ресторану у Младеновцу. На том састанку, према речима наших извора, речено је да је Барјактаревић негативно причао о координатору Мирољубу Јевтићу из Винче. Наши извори додају и да је то, највероватније, Чупковић изговорио како би оправдао своје поступке.

У суштини, сви виђенији чланови напредњака у Гроцкој су разочарани садашњом ситуацијом. Избор Рајковића, за којег многи кажи да је једини који када обећа нешто то и испуни, вероватно долази веома касно.

Након више повереника, тешко да ће већник Рајковић да помири непомирљиве. Додуше, не треба ни заборавити да су се садашњи олако одрекли Симоновића, Аврамовићке, Миличка, Јокића, а ако треба и Пантелића и Чупковића. За мало власти даће све- и оца и сина и брата и мајку. Сутра, када Вучић изгуби на изборима биће међу првима који ће гласно говорити најгоре против њега и негираће да су уопште били у партији и братији. Пад је известан, те ће друг Рајковић евентуално исти ублажити, али, врло вероватно, не довољно да би се опстало у власти.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар