Почетна » Други дан протеста у Врчину, „опкољен“ директор водовода (ФОТО И ВИДЕО)

Други дан протеста у Врчину, „опкољен“ директор водовода (ФОТО И ВИДЕО)

од admin
0 коментар
vrc2dan4

 Врчинци су нешто после 19 часова кренули са блокадом центра овог насеља.

vrc2dan4

 

vrc2dan5

На самом почетку протеста дошао је и директор ЈП „Водовод и канализација“  Гроцка Мирко Добријевић заједно са рођеним братом бившег председника ГО Гроцка, Драгољуба Симоновића који је првостепено осуђен као налогодавац за паљење куће новинара нашег портала, Милана Јовановића.

vrc2dan8

У којем својству је Славко Симоновић био присутан, није познато али се по његовом ставу могло закључити да је „некакво обезбеђење“ Добријевића.

 vrc2dan9

Након дуже расправе директора водовода у Гроцкој са мештанима Врчина, део окупљених је решио да своје незадовољство ипак изразе „шетњом“ до петље Аутопута. С обзиром да је директор водовода рекао присутнима да ће решење за насеље Врчин, што се тиче колико-толиког, побољшања водоснабдевања стићи тек за 15. дана. Међутим Добријевић (дир.водовода) није могао да одговори на питање окупљених грађана како премостити проблем до тог времена. Незадовољни због недобијања одговора, мештани  одлучују да крену у протестну шетњу до петље.

vrc2dan7

Један део мештана  остаје у центру са директором водовода. Ипак, до стизања на петљу код Аутопута, мештани су се придруживали протестној шетњи, те је колона била све већа. 

vrc2dan11

Код петље Аутопута, мештани су блокирали саобраћај и захтевали су, између осталога да им се  обрати неко од надлежних, па нека то буде и поново директор водовода. Мирко Добријевић, директор водовода у Гроцкој се након пола сата блокаде петље појавио међу мештанима који су исказивали незадовољство.

vrc2dan17

Узвикиване су пароле: „Лопови, лопови“ и сл. Директор водовода је поново хтео да, да објашњење окупљеним грађанима и овога пута је завршетак радова, односно побољшање водоснабдевања скраћено за 5 дана (10 дана рок завршетка). 

vrc2dan14

На лицу места, осим грочанске полиције било је присутно и две екипе интервентне бригаде.

vrc2dan12

 Како се није проналазило решење, директор водовода је хтео да напусти протест. Међутим, окупљени мештани су направили „живи зид“ око аутомобила и нису дозволили да се удаљи са лица места, докле год се не реши питање водоснабдевања Врчина.

vrc2dan15

Захтеван је и долазак председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића који, како кажу окупљени, живи на само двадесет минута од Врчина. Такође, речено је да је председник Гроцке , обавештен о свему јер му је послат допис на официјални мејл, те је безобразлук, још већи, зашто се не појављује. 

Поједини протестанти су затражили и долазак Горана Весића. Изражено је велико незадовољство према актуелној власти у Гроцкој, а нису се „штедели“ ни претходници.

vrc2dan6

Мештани Врчина су рекли да ће се и сутра (субота) окупити у 19. часова у центру насеља. Очекују да им се обрати и неко од надлежних из ГО Гроцка. Претходно, директор водовода је „пуштен“ уз обећање да ће примити делегацију мештана Врчина, заједно са медијима у понедељак у 8. часова. у свом кабинету.

Погледајте вечерашњи бурни протест:

 

ЕЖИ

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар