Почетна » ДЗ ГРОЦКА Зашто није изабран директор?

ДЗ ГРОЦКА Зашто није изабран директор?

од admin
0 коментар

 У задњој недељи маја, од стране Управног одбора изабран је поново др. Драгиша Станојевић за директора Дома здравља у Гроцкој. На конкурс за директора пријавила су се пет кандидата.

На седници Скупштине града Београда, 8. Јуна 2015 године, одборници су требали да потврде одлуку УО о новом избору директора ДЗ Гроцкато али то се није догодило. Званичних података зашто није именован др. Станојевић нема, већ сам да је именовање директора у ДЗ Гроцка одложено. Према незваичним информацијама Жиг Инфа, ова одлука је померена за следецу седницу док се не промени Управни одбор Дома здравља у Гроцкој. Тек када се промени УО, расписаће се нови конкурс за директора. Др. Драгиша Станојевић, који је предложен за директора ДЗ Гроцка од стране Управног одбора, на челу ове установе је од краја јуна 2009 године. Др.Драгиша Станојевић је је уско везан за Социјалистичку партију Србије и сматра се једним од кадрова актуелног председника ОО Гроцка, Милана Јанковића- Жирета.

У Управном одбору Дома здравља Гроцка већину чине чланови СПС-а. Незваничан разлог промене састава УО ДЗ Гроцка по сазнањима Жиг Инфа је низ неправилности који су пратили конкурс за директора и покушај “феудализације” тј. пренос функције директора са оца на сина! Према тим информацијама, на конкурс који је био по општим условима био благ , било индикативно да је сам конкурс по устаљеном партокрајском обичају намештен.

На конкурс се пријавило троје кадидата који су испуњавали услове. Последњег дана за предају докумената, повлаче се све кандидатуре изузев Др. Ђорђа Станојевића. Добро смишљен сценарио пада у воду пријавом још два кандидата и др.Ђорђе Станојевић пада на треће место по конкурсној документацији. Комисија после разматрања одлучује да поништи конкурс а сам директор др Драгиша Станојевић у име комисије и УО обавештава све кандиате о одбијању , тј. поништавању конкурса. Избором новог УО, који се очекује током следеће недеље, ће се смањити утицај локалног СПС-а у овој установи.

Пред новим УО и директором престоји решавање низ проблема ове установе значајне за живот Грочана. Блокиран рачун, фантомски радници,мамограф (донација Јапана) су само неки од најзначајнијих. 

За Жиг Инфо:

Дејан Јовановић Пирке

Можда ти се свиди

Оставите коментар

18 + sixteen =