Почетна » ЏАБА ПРОТЕСТИ Малишани из Бегаљице и ове школске године у другим школама (ФОТО И ВИДЕО)

ЏАБА ПРОТЕСТИ Малишани из Бегаљице и ове школске године у другим школама (ФОТО И ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Основна школа у Бегаљици није више за употребу због  пожара који је избио у ноћи између 23. и 24 .априла 2016. године.

Узрок несреће, како је било саопштено, биле су неисправне инсталације у поткровљу школе, а у пожару су изгорели кров и поткровље зграде.

Више десетина мештана Бегаљице окупило се24 априла 2016. гидине испред ОШ „Иво Лола Рибар“ како би изразило своје незадовољство поводом информације да ће деца наставу похађати у другим школама док се не заврши санација штете.

Окупљеним грађанима је  се тада обратио тадашњи председник Скупштине ГО Гроцка, Спасоје Живановић, који је рекао да општински челници чине све како би се што пре санирао квар, али дотле ће деца морати да похађају у другим установама.

Живановић је, на том протесту звиздужицима и паролама прекинут у излагању, да би се затим повукао од давања изјаве.
Незадовољни мештани нису хтели да прихвате да им деца иду у друге установе. Указали су и на велику немарност општинских челника који су довели, према њиховој процени, до овакве ситуације, односно да школа изгори.

 

Иако незадовољни, мештани Бегаљице су ипак великом већином подржали на локалним изборима Живановића, односно листу СНС-а на којој је учествовао.

Након тог протеста, мештани су одржавали више протеста али ништа конкретно није договорено.

Дилберовић: Санација почиње у септембру ако све буде у реду

Фото: Инфо служба ГО Гроцка

У просторијама општине данас је одржан састанак поводом договора око почетка обнове Основне школе „Иво Лола Рибар“ у Бегаљици. Како јавља Инфо служба ГО Гроцка, председавајући овог састанак је био председник Скупштине општине Гроцка Стефан Дилберовић који је са представницима Секретаријата за образовање, замеником директора Канцеларије за управљање јавним улагањима Сандра Недељковић, директорком школе Драганом Пешић, представницима родитеља деце која похађају школу у Бегаљици и представницима општине договорио детаље око почетка реконструкције.

Дилберовић је нагласио да је реално да ће радови почети у септембру, осим уколико не буде било проблема са конкурсном документацијом и роком спровођења јавне набавке. Он је посебно истакао да је овде најбитнија ствар да су средства обезбеђена и да ће се ових дана кренути са припремом пројектне документације.

Фото: Инфо служба ГО Гроцка

Како се још наводи у саопштењу Инфо службе ГО Гроцка, ова школа је изграђена без потребних дозвола и ту је настао проблем. Почетна процена вредности санације износила је 5 500 000 динара и због ове велике разлике у вредности општина Гроцка и Секретаријат за образовање неће моћи да испоштују првобитни рок који је договорен да се деца врате у школу у октобру месецу.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

17 − 10 =