Почетна » ЕВО КАКО ЈЕ „РЕНОВИРАНА“ (ФОТО) Дражњани већ преварени за школу али стижу нова обећања

ЕВО КАКО ЈЕ „РЕНОВИРАНА“ (ФОТО) Дражњани већ преварени за школу али стижу нова обећања

од admin
0 коментар

Из ГО Гроцка поново најављују да ће малишани из Дражња 1. септембра ове године кренути у своју школу у овом месту.

-Након што је извођач радова на реконструкцији Основне школе „Мића Стојковић“ у Дражњу изгубио лиценцу за извођење радова дошло је до застоја и општег незадовољства родитеља и деце, али и локалне самоуправе. Председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић је на састанку са надлежнима из Града Београда разговарао о коначном завршетку радова на реконструкцији Основне школе „Мића Стојковић“ у Дражњу и добио је одговор да ће радови бити завршени до 20. августа 2017. године, а ђаци из овог места ће наставу похађати од 1. септембра у новим учионицама у својој школи, каже се у саопштењу ГО Гроцка.

Међутим ово није први пут да се Дражњанима обећава да ће њихова деца кренути у школу у свом матичном месту. Подсетимо се, Основна школа „Мића Стојковић“ у Дражњу, изгорела у марту 2014. године,  реновирала се две године, а почетком марта 2016. године званично са реновирањем је завршено.

У том месецу је било неизвесно да ли ће малишани кренути од априла, или ће пак кренути од септембра у своју матичну школу.

Нешто мало касније, тачније у јулу месецу исте године, након што је наводно реновирање завршено, фоторепортер Жиг Инфа је обишао Основну школу у Дражњу и забележио следеће фотографије:

Подсетимо се такође, хладноћа и киша успориле су мајсторске руке, па је град дозволио да се реновирање ОШ „Мића Стојковић“ у Дражњу, које је требало да се заврши до 13. јануара прошле године, продужи.

Извођач „Слога конструкције“ започете радове на обнови 26. октобра 2015. године, није успео да оконча ни у „продужецима“, јер је последњи дан био – 19. фебруар. 2016!

ЂАЦИ У УМЧАРИМА

Ђаци из Дражња, од првог до четвртог разреда, скоро три године су били принуђени да свакога дана путују до осмолетке у Умчаре. Некада су за неколико минута хода стизали на часове, сада им је требало 15-20 минута аутобусом. За ову годину је поново најављено да да се то неће више дешавати, за сада стање школе показује нешто друго!

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

6 + nineteen =