Почетна » ЕВО КОЛИКО ЈЕ ПЛАЂЕНО ПРЕДИЗБОРНО „АСФАЛТИРАЊЕ“ За санацију и уређење путева у Гроцкој преко 588 000 евра!

ЕВО КОЛИКО ЈЕ ПЛАЂЕНО ПРЕДИЗБОРНО „АСФАЛТИРАЊЕ“ За санацију и уређење путева у Гроцкој преко 588 000 евра!

од admin
0 коментар

Према закљученом уговору између ЈП „Дирекције за изградњу општине Гроцка“ и „Шумадија пута-а“ д.о.о, за санацију и уређење некатегорисаних путева на територији  општине Гроцка у предизборном периоду  издвојено је 70.627.486,00 динара без ПДВ-а (преко 588 000 евра!)

Подсетимо се пред локалне изборе 24. априла 2016 године, на територији ГО Гроцка урађено је више некатегорисаних путева. Већина пута је насута гребаним асфалтом или туцаником, док је један део асфалтиран. Асфалтирање и посипање ових путева вршено је са обележјима Српске напредне странке, а готово у свакој улици активисти ове странке и њихов председник Драгољуб Симоновић вршили су кампању.

Према објављеном уговору Дирекције Гроцка, од 13. Априла 2016. Године. „Šumadija put“ d.o.o. из Рипња је добила овај посао, односно ова фирма је овлашћени члан групе понуђача.

Шумадија пут је фирма која је радила асфалтирање у кампањи 2008- године за садашњег председника ОО СНС-а Драгољуба Симоновића. Асфалтирање је вршено по јужном делу општине Гроцка. Од 17 улица, колико је књижeно да је  асфалтирано, 13 је урађено неквалитетно а 4 никада нису ни виделе асфалт.

Овај случај је предат и тужилаштву али нема информација докле се стигло са истрагом.

Такође, у току 2015. године у сада пропалом ЈП „Грочански комуналац“ се лагеровао гребани асфалт „Шумадија пута“.

Гребани асфалт у Комуналцу, јун 2016.

Тада се спекулисало да је рачун Комуналца отишао у блокаду због авансног уплаћивања за гребани асфалт „Шумадија путу“, због чега је комуналац остао без одређеног прилива новца, а радници без својих плата.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар