Почетна » ГАСИФИКАЦИЈА ГРОЦКЕ Избегнут физички обрачун у Заклопачи

ГАСИФИКАЦИЈА ГРОЦКЕ Избегнут физички обрачун у Заклопачи

од admin
0 коментар

Колико вас је имало проблема око подизања било какве дозволе око проширења животног простора или било које друге грађевинске делатности?

Да не спомињемо колико вас је инспекција казнила експресно због таквих започетих радова, тражећи вам од документације и што је немогуће прибавити. Али ти прописи не важе за све грађане подједнако, иако Устав Републике Србије објашњава да су сви исти пред законом!

Да је нешто „неисправно“ за извођење радова у вези гасификације општине Гроцка, и највећем лаику је јасно. Нема места у општини Гроцка да бахатост извођача радова није толико евидентна, да би било смешно иако је ситуација забринавајућа. Многе улице су у већини места прокопане, домаћинства „затрпана“, најгоре је што ништа није враћено у првобитно стање иако су из општине Гроцка изјављивали да је инвеститор дужан да то уради. Више пријава инспекцији готово да нису уродила плодом, а гасификација је настављена. Све то и није чудно да општина Гроцка није потписник споразума о гасификацији општине Гроцка.

Вербални напади

Након постављања цеви за гасовод на југу општине Гроцка, ове године се кренуло у изградњи истих и на осталим подручјима.  Једно од места у којима се ради на изградњи гасовода јесте и Заклопача.

-Извођач радова не поседује никакве дозволе за извођење радова. Копају и уништавају улице са обе стране. У неколико наврата је дошло до вербалног конфликта са мештанима, а синоћ је замало избегнут физички обрацун. Уколико буду наставили да уништавају улице, сигурни смо да ће физички конфликт бити неминован. Свесни смо да је у питању прање пара, али овакво понашање и бахаћење је недопустиво, кажу за Жиг Инфо поједини мештани из Заклопаче.

Општина Гроцка зна да нема потребних дозвола

Још крајем јула 2014.године, наша редакција је поднела захтев за издавање информације од јавног  значаја, да нам се пошаље број грађевинске и локацијске дозволе извођача радова на пројекту „Гасификације“. Такође смо затражили да, уколико нема издате дозволе да нас обавесте. Захтев смо послали председнику општине Гроцка, Стефану Дилберовићу и начелници Урбанизма Биљани Губеринић. Председник општине се и овога пута оглушио о Закон и није нам посло одговор, док је начелница Урбанизма испоштовала закон и доставила нам одговор. Мада је одговор до нас стигао после законског рока. У одговору стоји да извођачи радова нису поднели захтев за овим дозволама.

Кад би се поштовало  и словце Закона, општина Гроцка би у најмању руку стопирала радове јер су овим одговором њихове стручне службе обавештене да „Миленијум тим“ нема потребне дозволе. Да је било ко од грађана започео доста мању градњу или проширење објекта, инспекција би у експресном року изашла на терен зауставила радове и казнила власника. Међутим у овој ситуацији нико не реагује.

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар