Почетна » ГИПСАР МОЖЕ, МЕДИЦИНСКА СЕСТРА НЕ МОЖЕ Систематизација у Гроцкој по Сими, а мобинг све учесталији!

ГИПСАР МОЖЕ, МЕДИЦИНСКА СЕСТРА НЕ МОЖЕ Систематизација у Гроцкој по Сими, а мобинг све учесталији!

од admin
0 коментар

-Па ја сам сменио начелника комуналне инспекције, иако је мој члан, али он није обављала свој посао како треба. Не може једна медицинска сестра да буде комунални инспектор, изјавио је председник ГО Гроцка Драгољуб Симоновић (СНС) на 5. Седници ГО Гроцка одржане средином децембра 2016. Године.

Ово је Симоновић, између осталога, рекао на упозорење, односно излагање одборника у СГО Гроцка у вези систематизације рада која је започета у свим локалним самоуправама, па самим тим и у Гроцкој.

СЕДНИЦА- ОВДЕ

С друге стране, Симоновићу изгледа не смета да постави за шефа комуналне инспекције, не медицинску сестру већ гипсара. Наиме, Влада Теофиловић, Симоновићев миљеник постављен је у току ове године на место шефа комуналне инспекције а свој радни век је провео највише на пословима „гипсара. Подсетимо се, директно из Ургентног центра где је стављао гипс у ортопедској амбуланти Симоновић  је  Теофиловића прво поставио на једно ад најодговорнијих места, директора службе која контролише трошење новца у „Железницама“ и тако постао стручњак за финансије, а затим је након што је смењен са места директора Теофиловић ове године добио посао у ГО Гроцка, односно постао је шеф комуналне инспекције.

ВИШЕ- ОВДЕ

Шта каже Закон

Према важећем Закону о инспекцијском надзору, по члану 45. радом инспекције може руководити лице које поред услова утврђених овим законом за рад на радном месту инспектора има и најмање пет година радног искуства на пословима инспекцијског надзора. Осим овогодишњег „искуства“ у комуналној инспекцији, Теофиловић нема других додирних тачака са обављањем истих делатности. Такође, на снази је још увек закон о забрани запошљавања у јавним предузећима.

ЗАКОН О ИНСПЕКЦИЈСКОМ НАДЗОРУ – ОВДЕ

Мобинг Теофиловића?

На „рад“ Владе Теофиловића било је притужби док је био и у Железницама Србије а према изјавама сведока и истраживању Жиг Инфа (у више наврата писано о организованом криминалу) мобинг над радницима, тачније инспекторима је настављен.

Како тврде инспектори, од којих је добар део смењен или им је уручен отказ, Теофиловић је већ први дан по доласку у службу изговорио прву реченицу „Од сада ћете радити како ја кажем“.

На констатацију појединих инспектора да ће радити по одлукама и закону, Теофиловић је имао одговор: ТИ ДА ЋУТИШ!?

Погледајте само једну од жалби на рад Теофиловића и његово приморавање, како се тврди, да инспектори раде по њиховом нахођењу а не по законима. Инспектори који се нису поминовали Теофиловићу, премештени су на друго радно место или су добили отказ уговора о раду.

scan0017

scan0018

НАСТАВИЋЕ СЕ

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

six − 6 =