Почетна » ГО Гроцка обмањује јавност изношењем апсолутних неистина, а тиче се запослених

ГО Гроцка обмањује јавност изношењем апсолутних неистина, а тиче се запослених

од admin
0 коментар
saopstenjegoradgr

 Наиме, како се наводи у објављеном саопштењу ,  у којем не постоји потпис, Управа градске општине Гроцка је у новембру месецу 2020.године доставила медијском центру Жиг инфо у потпуности јасно и прецизно све тражене податке, а који су по свој прилици злоупотребљени и јавности приказани на начин који не одговара садржају достављене информације, како би се привукла медијска пажња, а рад Управе градске општине Гроцка изложио критикама и полемикама заснованим на лаичком познавању прописа.

saopstenjegoradgr

Такође, између осталога, се наводи и чињеница да запослени у Управи градске општине Гроцка нису личности од значаја за јавност који би требало изазивати било чију пажњу на тај начин што ће се подаци о њима злоупотребљавати и чинити јавно доступним без њихове претходне сагласности, пре свега из разлога што не врше јавне функције у телима Скупштине општине Гроцка, немају функције у политичким партијама које делују у јавном животу општине, нити својим понашањем дају повода да буду предмет текстова у којима се њихов рад омаловажава, а они лично излажу непријатностима.

Редакција Жиг инфа скреће пажњу да ГО Гроцка овако изнетим неистинама обмањује јавност и омаловажава рад новинара Жиг инфа. Управа ГО Гроцка није доставила у новембру месецу, како наводе, јасно и прецизно тражене податке. Жиг инфо је због тога упутио жалбу Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података личности, на коју је одговорено позитивно. Повереник је 26. јула ове године наложио Управи ГО Гроцка да нам достави јасно тражене и прецизне податке. Управа ГО Гроцка је такве податке проследила тек овог месеца, а не у новембру 2020. како се тврди у саопштењу објављеном на порталу ГО Гроцка.

Такође, Повереник је јасно објаснио, а то решење је и послато ГО Гроцка, да имена и презимена запослених са висином примања не представљају тајну, већ су то јавни подаци. 

aposlgr1

aposlgr2

„принт скрин решења Повереника у делу о објављивању имена запослених“

 

ГО Гроцка је овим потезом ушла из фазе грубог спиновања до фазе грубог изношења неистина. Жиг инфо је раније објавио текст под насловом „Кабинет председника Гроцке каже да је Жиг инфо слагао у вези саветника, зато објављујемо комплетан документ“. Дакле, пре него што је објављено овакво саопштење ГО Гроцка, Жиг инфо је објавио комплетну документацију, исту ону коју нам је послала ГО Гроцка. Читаоци су могли да погледају да ли се на списку налази заиста толико саветника или не. Нико се није бавио процедуром добијања назива саветник, већ искључиво чињеницом  колико их бројчано има и колико коштају грађане Гроцке. То што ГО Гроцка смета такво извештавање је, нажалост, последица претходних догађаја због којих су новинари малтретирани, пребијани или им је запаљена кућа. Схватамо да је за њих поражавајућа околност зато што је Жиг инфо  медиј који они не могу да контролишу, али исто тако и упозоравамо да изношење оваквих гнусних неистина против новинара, ништа није мање опасно од деловања бившег председника ГО Гроцка, који је првостепено осуђен због паљења куће новинара Милана Јовановића.

Као и до сада, новинари Жиг инфа ће се трудити да обављају свој посао часно и поштено, све на основу прикупљене документације. Очекујемо од ГО Гроцка, у циљу добрих односа, да овај текст објаве и на свом званичном сајту, с обзиром да су на истом изнете тешке оптужбе и самим тим поново стављена мета свим новинарима Жиг инфа.

Да и овога пута говоримо истину, објављујемо решење Повереника који је наложио ГО Гроцка да нам достави информације од јавног значаја, а који у потпуности разоткрива неистине саопштења које је издала ГО Гроцка.

 

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар

sixteen + 2 =