Почетна » ГРАНДИОЗНЕ ЛИВАДЕ Водовод Гроцка сматра да су зелене површине његове и зато је узео 4 000 ЕВРА!

ГРАНДИОЗНЕ ЛИВАДЕ Водовод Гроцка сматра да су зелене површине његове и зато је узео 4 000 ЕВРА!

од admin
0 коментар

ЈП „Водовод и канализација “ Гроцка је за време 50. Грочанских свечаности наплаћивала паркинг места широм Гроцке по цени од 200 динара по ауту и по дану.

За паркинг места изабрано је скоро па сваки слободан простор. Преко већ постојећег паркинга, до ливада и пропланака у Гроцкој. Из Инфо службе ГО Гроцка су изјавили, 50. „Грочанске свечаности“ је у десетак дана посетило више од 50.000 посетилаца. Очекивало би се да за толики број посетиоца, буде бар 10 000 возила, ако се узму у обзир да сви они који мису имали пребивалиште у самој Гроцкој су морали, уколико су паркирали ауто у овом месту, да плате паркинг карту.

Међутим, званичи подаци које нам је проследио водовод из Гроцке, говоре о 4 пута мањем броју. Наиме, према тим подацима, наплаћено је укупно 2 440 кати, што у новцу износи 488 000 динара. Наплату су, како кажу из водовода Гроцка, вршили на основу одштампаних блокова- нумерисаних карти, које су инкасанти задуживали на благајни предузећа, а раздуживали уз истрошен блок и предат новац. Сви радници, како се још наводи, који су били ангажовани на свим активностима везаним за паркинг споменуте манифестације су из редова запослених ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка.

Упитани да нам образложе чијом одлуком је ово предузеће добило посао наплате , као и које одредио локације за паркинг места, из водовода Гроцка кажу да је тако одлучено одлуком Већа ГО Гроцка.

Према допису из водовода Гроцка, поред основне делатности ово предузеће има регистроване и додатне делатности. Како су навели уз те делатности подразумевају и делатност изнајмљивање властитих и изнајмљених некретнина, те су на ту основу могли да врше наплату паркинга.

До ових одговора из ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка, дошли смо тек после више месеци. Тек након што смо упутили Поверенику жалбу због неодговарања на информације од јавног значаја, из овог предузећа је стигао одговор.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић, Фото: илустрација

Можда ти се свиди

Оставите коментар

14 − twelve =