Почетна » Грочански напредњаци, узели од пензионера, па деле пакете својим гласачима (ФОТО)

Грочански напредњаци, узели од пензионера, па деле пакете својим гласачима (ФОТО)

30 милиона динара из буџета ГО Гроцка дато за пакете

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Од маја месеца ове године на територији ГО Гроцка, започето је са поделом пакета помоћи, наводно, свим пензионерима. 

Ова наводна подела пакета помоћи пензионерима на територији ГО Гроцка је класичан пример злоупотребе јавних ресурса, који је грађане општине Гроцке коштао готово 30 милиона динара.

Наиме,24.551.100,00 динара без ПДВ-а коштала је ова „набавка“ све грађане Гроцке.

Међутим, иако плаћени новцем свих грађана исте деле искључиво чланови СНС-а и то искључиво чланству ове странке. 

Према фотографијама, које деле активисти СНС-а на воцап групама, како би „показали свакодневи рад“, евидентно је да чланови ове странке, са бирачким списковима у рукама деле пакете са ознаком „ГО Гроцка“, својим гласачима који, при примању пакета, потписују такозвани сигуран глас.

 

Још није познато колико ће грађане Србије тачно коштати излазак на биралишта 17. децембра. Из буџета ће се партијама давати новац за изборну кампању, а државу ће коштати и изборни дан, од штампања листића, преко дневница за чланове бирачких одбора. Невладина организација „Транспарентност Србија“ процењује да ће за финансирање кампање и изборног дана држава издвојити најмање 25 милиона евра.

И док челни људи СНС-а, укључујући и председника Србије, Александра Вучића тврде да нема злоупотребе државних ресурса, као ни „некаквих спискова“, у Гроцкој их њихово чланство демантује. Дељењем пакета, који су предвиђени за све пензионере на територији ГО Гроцка, напредњаци у овој локалној самоуправи су класичан показатељ како се злоупотребљава буџет у корист једне странке.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар