Почетна » Гроцка добила НОТАРА, дојучерашњег ПРАВОБРАНИОЦА ОПШТИНЕ

Гроцка добила НОТАРА, дојучерашњег ПРАВОБРАНИОЦА ОПШТИНЕ

од admin
0 коментар

Половином октобра прошле године министарка правде, на основу јавног конкурса за именовање јавних бележника, донела је решење о именовању 31 јавног бележника, у циљу постизања потпуне и једнаке заступљености јавнобележничких места.

Министарка правде је именовала 31 јавног бележника за више општина у Србији, међу којима је и Јасмина Лековић, задужена за Други основни суд у Београду – територија градске општине Гроцка.

Тако је од јуче код Поштанске штедионице у Гроцкој отворена канцеларија овог јавног бележника, која ће радити радним данима од 9-17. часова

Нови нотар- стари правобранилац

Иначе, Јасмина Лековић је до недавни правобранилац ГО Гроцка које је на последњој седници Скупштине смењена са овог места. Њено име се, међутим, још налази на званичном сајту ГО Гроцка где је наведена као правобранилац.

Лековићка је позната Жиг Инфу као и добар сарадник актуелног председника ГО Гроцка, Драгољуба Симоновића који је од стране Милана Јовановића, нашег новинара којем је запаљена породична кућа, оптужен као налогодавац.

Милан Јовановић се обраћао раније правобранилаштву са пријавама против председника Гроцке, односно његовом незаконитом трошењу новца из буџета ове општине, међутим Лековићка је у одговру на пријаву навела да правобранилаштво није надлежно да по пријави грађана спроводи истражне радње. Такође, правобранилаштво Гроцке није уопште ни проследило пријаву надлежним институцијама.

Раније, Лековићка је ипак учествовала у „одбрани“ добара ГО Гроцка, односно када је требало спречити да извршитељи одузму скеле или други инвентар по правоснажним пресудама потражиоца, највише ојађених радника комуналних предузећа.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар