Почетна » Гроцка добила председника, заменика али и опозицију

Гроцка добила председника, заменика али и опозицију

Конститутивна и Прва седница СГО Гроцка

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Гроцка је вечерас добила председника, заменика председника и остало руководство на две одржане седнице Скупштине градске општине.

Наиме, вечерас у 17. часова одржана је Констутивна седница СГО Гроцка, којој је на почетку председавао најстарији одборник Зоран Костић, са листе СНС-а, а затим је изабран и нови председник Скупштине ГО Гроцка, као што је раније и најавио Жиг инфо, Др Ђорђе Станојевић из СПС-а. За његову заменицу, већином гласова изабрана је Сања Савић. За секретара Скупштине, поново је изабрана Биљана Марковић.

У току расправе, Немања Тодоровић, испред Бирам борбу, изјавио је да неће подржати предлог за избор председника Скупштине ГО Гроцка. И Дејан Старчевић испред Ми Глас народа,рекао је да ће они бити опозиција и да такође неће гласати. За разлику од Тодоровића, Старчевић је рекао да они ипак неће бити опозиција грађанима, тако да се може очекивати да гласају сутра за неки добар предлог. Тодоровић, испред Бирам Гроцку рекао је да власт у Гроцкој није урадила ништа капитално од инвестиција.

Станојевић је изабран са 27 гласова за, а затим је са места председника Скупштине изјавио, измешу осталога, да ће поштовати пословник о раду, као и да ће испоштовати све грађане, па и опозиционе одборнике.

Што се тиче избора заменика председника Скупштине, Сање Савић, Немања Тодоровић испред Бирам борбу Гроцка, изјавио је да у овој локалној самоуправи имамо наследнике фамилијарне, који се протежу још од Симоновић. Тако се и данас бира уместо оца на место заменице председника СГО Гроцка.

Председник Скупштине, Др Ђорђе Станојевић образложио је Тодоровићу да Савићка није изабрана због фамилијарних односа, већ због рада и доприноса у странци из које је потекла (СНС, прим аут.)

Као и Др Станојевић, његова заменица Сања изабрана је са 27. гласова за.

За избор секретара Скупштине, Немања Тодоровић, Бирам Гроцку, изјавио је да је изненађен што за секретара Скупштине ГО Гроцка, није изабран Александар Вучић и да се тако одуже некоме на чијој листи су они изашли. Бар због тога, како каже између осталога, што је Вучић био секретар странке годинама.

И Биљана Марковић је изабрана са 27 гласова за.

Конститутивна седница је заврђена у 18. часова и 20 минута, а Прва седница новог сазива заказана је одмах за 19. часова.

Опширније у видео запису:

Прва седница СГО Гроцка је каснила због нестанка електричне енергије. За председника ГО Гроцка предложен је Др Саша Чапрић из Калуђерице. У свом излагању, Др Чапрић је поновио готово идентична обећања као што је то више пута понављао до јучерашњи предсеник Гроцке, Драган Пантелић. Тако је опет поновљено оно што је више пута изговорено за Скупштинском говорницом, у виду обећања.

Беседу новог председника Гроцке приметио је и опозициони одборник, Немања Тодоровић који је за Скупштинском говорницом, између осталога, рекао је да је кандидат за данашњег председника Др Саша Чапрић, прочитао памфлет СНС а из 2020.

  • Могли сте бар нешто ново да обећате људима, нагласио је између осталог, Немања Тодоровић.

Наком Тодоровићевог излагања, који је указао и на „проклетство председничког места у Гроцкој“ вођена је права расправа, нешто што годинама није виђено у парламенту Гроцке.

Тодоровића је више пута опомињао председник Скупштине о времену, а реплику су на Тодоровићеве речи да СНС није ништа урадио у претходних година узели новопостављени заменик председника Александар Рајковић и одборник СНС-а Зоран Анђелковић.

Рајковић је немушто покушао да објасни да у Калуђерици није баш да није постављена ни једна цигла, како је Тодоровић изјавио и да ето, има 400 метара одрађеног Смедеревског пута.

 

На Рајковићево излагање, Немања Тодоровић је у реплици рекао да је боље да ћуте, јер су за 12 година одрадили само 400 метара асфалта..

Након Тодоровића, реч је узео СНС одборник Зоран Анђелковић који је рекао да није планирао да узме реч, али му Скупштина у Гроцкој изгледа као позориште. Сложио се Анђелковић да 400 метара асфалта није нешто, али и да није све тако црно.

  • Последњи ко има шта да ми каже јесте отимач дечјих паркића, реплицирао је Немања Д. Тодоровић адвокат одборнику СНС а, Зорану Анђелковићу.

Дејан Старчевић је изјавио да МИ глас из народа неће гласати за избор председника Гроцке, Др Саше Чапрића, али и да га неће критиковати у наредних сто дана..

Након свих излагања, председник Скупштине Др Ђорђе Станојевић рекао је Немањи Тодоровићу да новоизабрани председник ипак има неко искуство у вођењу јавног посла са биографијом коју поседује.

На крају са 27 гласова за, од 35, Саша Чапрић изабран за председника ГО Гроцка, док је његов заменик Александар Рајковић.

Након тога је проглашено пауза од 10 минута.

Опширније у видео запису:

У паузи, један од одборника који је био на листи СНС-а, а сада је у одборничкој групи „Свој на своме“, Саша Мијаиловић изјавио је заменику председника Гроцке, Александру Рајковићу да „никада није био за својих 20 година искуства на ноћној седници“.

У наставку седнице, није било толико расправе.

Више у видео прилогу:

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар