Почетна » Гроцка: На обећањима и јагњетини први, када дође ред за плаћање „нема их нигде“

Гроцка: На обећањима и јагњетини први, када дође ред за плаћање „нема их нигде“

Рад локалне самоуправе

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Када је Видоје Теофиловић из Врчина, након штрајка глађу, организовао „журку “ поводом реконструкције улице , представници ГО Гроцка били су први на јагњетини која је спремљена тим поводом. Тек након одласка општинара, на ред су дошли и радници који су претходних дана вредно радили да би испунили обећање које је дато Видоју од стране председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића.

Међутим, када је на ред дошла наплата, односно да се исплати фирма која је изводила радове на овој улици, новца нема нигде. Тачније, према информацијама Жиг инфа, предузеће које је изводило радове на реконструкцији Македонске улице у Врчину, још није исплаћено за исте, а када ће – не зна се. Да би се извршило било какво плаћање, потребно је да се уради ребаланс буџета, а седнице са таквом тачком дневног реда ни на видику.

Поред жалби за неисплаћене радове приликом реконструкције улице у Врчину, стижу и жалбе од других предузетника који кажу, да више не желе нити ће ишта радити по општини Гроцка, из разлога неплаћања. Многи радови су престали да се изводе, јер  до наплате барем дела новца, никада није ни дошло. Од следеће недеље па до оне тамо, обећања стижу али  уплата за многобројне радове, нигде. Кључни проблем јесте и чињеница да је већина извођача радова радила „на реч“, те немају никаквих писаних гаранција да ли ће и када бити исплаћени. Такође, не могу покренути нити било коју тужбу, како би наплатили дуговања.

Ништа чудно, рекли би сви они који прате политичке прилике у Гроцкој. Да актуелни грочански политичари воле првенствено да се почасте, показали су прошле године. Док се тада врх државе бавио ситуацијом на Косову, грочански напредњаци су наставили са традицијом јагњећих бригада. На менију је било предјело и роштиљ, а у јавним предузећима и згради Општине, осим „радника“ није било нигде оних који управљају јавним буџетом ГО Гроцка.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Насловна фотографија: Илустрација- Тесна кожа (принт скрин)

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

nineteen − 9 =