Почетна » ГРОЦКА: „Награђена“ супруга полицајца који је првостепено осуђен за паљење куће новинара

ГРОЦКА: „Награђена“ супруга полицајца који је првостепено осуђен за паљење куће новинара

од admin
0 коментар

Веће ГО Гроцка, крајем прошле недеље једногласно је прихватило овај предлог. Ово радно место, према речима наших извора из ГО Гроцка, доноси већу плату на месечном нивоу у износу од око 15 000 динара. 

КО ЈЕ ЈЕЛЕНА ГРУЈИЋ МИХАИЛОВИЋ?

Бивши председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић осуђен је, 23. фебруара, у првостепеном поступку, на четири године и три месеца затвора због подстрекивања на паљење куће новинара портала Жиг инфо Милана Јовановића 12. децембра 2018. у Врчину. На исту казну осуђен је и окривљени Александар Маринковић, који је је био извршилац, а налази се у бекству, док је другооптужени полицајац Владимир Михаиловић, који је био посредник, добио четири године.

„Мени је Драгољуб Симоновић рекао да пронађем неко лице у које имам поверења да опомене Милана Јовановића, те да је потребно да му се запали аутомобил, као опомена. Мени је Симоновић објашњавао зашто му је то потребно, спомињао је неки сукоб са њим (…) он ми је објаснио (…) где се налази кућа Јовановић Милана, да је у питању аутомобил марке ’мерцедес’ А класе, сиве боје, те да је аутомобил паркиран у гаражи.“

Ово је део признања бившег полицајца Владимира Михаиловића са саслушања 24. јануара 2019. године и кључни доказ против Драгољуба Симоновића, бившег председника општине Гроцка и високопозиционираног функционера Српске напредне странке. Међутим, Михаиловић је тачно годину дана после злочина, на рочишту 12. децембра 2019. године, током суђења за паљење куће новинара портала Жиг инфо, променио свој исказ.

Од тада Михаиловић је тврдио да му Симоновић није тражио да запали аутомобил паркиран у гаражи, већ да је сам дошао на идеју да се „полупа стакло на аутомобилу“ како би касније тиме могао да се похвали пред Симоновићем и да му тражи унапређење за супругу, запослену у општини.

Симоновић је, подупирући ову верзију, рекао на суђењу:

„Је л’ ви мислите да неки шоња може да буде председник општине. Владимир је тражио да му напредује супруга. Боже мој, природно.“

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Насловна фотографија: Владимир Михаиловић (први с десна), КРИК

Можда ти се свиди

Оставите коментар

seventeen − eleven =