Почетна » Гроцка: Обиласци и најаве за најкритичније тачке

Гроцка: Обиласци и најаве за најкритичније тачке

од admin
0 коментар

Заменик градоначелника Београда, Андреја Младеновић заједно са председником Градске општине Гроцка, Стефаном Дилберовићем и руководством општине, јуче је обишао најкритичније тачке угрожене поплавама на општини Гроцка.

Поводом овог обиласка, председник Гроцке Стефан Дилберовић, огласио се на друштвеној мрежи фејсбук: 

Јуче у обиласку радова на Болечици, где су „Београд воде“ до сада уложиле 29 милиона динара. Такође заједно са замеником градоначелника Андријом Младеновићем обишли смо поток у Бегаљици где је до сада заједничким улагањима општине и града очишћено три километра корита.
Били смо и на клизишту у Врчину, у чика Љубиној улици, где је 13 кућа остало без пута. Општина Гроцка има на својој територији 34 активна клизишта, и заједно са градом одредићемо приоритете, како би почели са санацијом у оној мери колико је то могуће у овом тренутку.

Званични сајт општине Гроцка пренео је и изјаву Андреја Младеновића у којем се наводи:

 „На општини Гроцка налази се највећи број клизишта на територији града Београда, 34 и у овој години ће се неколико клизишта решити. У Ритопеку смо имали хитну санацију клизишта које је прекинуло главну саобраћајницу у насељу. Клизиште у Врчину је огромних размера и мораћемо заједно са општином да радимо на томе да се уради и алтернативан пут до тих домаћинстава, а са друге стране да видимо на који начин ћемо да уђемо у санацију целог клизишта.“

Да је Србија подложна клизиштима, указao je за „Вести“ Милутин Стефановић, директор Завода за заштиту бујица и ерозије у Институту за водопривреду „Јарослав Черни“.

– Општине немају стручног кадра који би на прави начин регулисао све од техничке документације до издавања дозвола за градњу – објашњава директор Института.

(фото: facebook)

Можда ти се свиди

Оставите коментар