Почетна » Гроцка: Промоција општинске власти на пријаву грађанина ?

Гроцка: Промоција општинске власти на пријаву грађанина ?

од admin
0 коментар

Драган Стојановић, председник Покрета зелених Бреза. поднео је Секретеријату за инспекцијске послове Града Београда пријаву за нелегално изграђен мост у босанском насељу у Гроцкој.

Пријаву је написао због изграђеног моста због којег је било делимично затрпано и корито  Бегаљичког потока, чија последица је у мајским поплавама 2014. године била катастрофална.

Због те пријаве, како наводи Стојановић, добио је и одређење претње од стране локалне власти у Гроцкој.

По пријави Стојановића, водни инспектор је по службеној дужности водио поступак и након обављеног инспекцијског прегледа 28. 5. 2014 године донео решење 5.06.2014 године којим је наложено ЈВП „Београдводе“, да у року од 120 дана изврши чишћење нерегулисаог корита Бегаљичког потока у Гроцкој, а нелегални објекат је пријављен Грађевинској инспецији ГО Гроцка.

 

Крајем новембра 2014. ЈВП „Београд воде“ чисте поток

Након овог издавања решења ЈВП „Београд“ воде, крајем новембра 2014. Године започели су чишћење Бегаљичког потока. У истом времену на званичном сајту општине Гроцка излази вест о овом „подухвату“.
-Заменик председника скупштине Зоран Костић и члан већа Зоран Којић обишли су данас радове које обавља ЈПВ „Београдводе“ на територији општине Гроцка.

Тренутно се ради на чишћењу Бегаљичког потока у дужини од 700 метара код мостића код пекаре „АС“. Уклањају се стабла која се налазе поред потока, шири се и продубљује само корито реке и уклања се ђубре које се налази у кориту, објавио је сајт grocka.rs

Мост на Бегаљичком потоку у Босанском насељу у Гроцкој још увек се налази на истом месту.

Можда ти се свиди

Оставите коментар