Почетна » Гроцка: Први мобилни контејнер за одлагање опасног отпада

Гроцка: Први мобилни контејнер за одлагање опасног отпада

од Драгана Маторчевић
0 коментар

Данас је у Гроцкој постављен први мобилни контејнер за одлагање опасног отпада. Контејнером ће управљати предузеће „Еко Гроцка д.о.о“, а исти је донација од града Београда. Тим поводом данас су Гроцку посетили представници града Београда, на челу са председником Скупштине, Николом Никодијевићем.

– Можда он не изгледа спектакуларно на први поглед, али има велику улогу када причамо о заштити животне средине и програмима које спроводи град Београд. Нашим локалним планом за управљање отпада за 2020-2030 године, управо и јесте предвиђено постављање ових мобилних рециклажних центара за одлагање опасних материјала. Општина Гроцка је прва где је овај контејнер постављен а којим ће управљати предузеће „Еко Гроцка д.о.о“ , док други иде за општину Младеновац, изјавио је између осталога председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић.

 

-Председник ГО  Гроцка Драган Пантелић, изјавио је да је ово доказ да смо и ми као мала приградска Општина исто заступљени и третирани као и становници самог центра града.

-Ово је први пројекат који смо кренули да радимо у сарадњи са Секретаријатом и његов рад ће кренути данас. То ће бити на више локација на територији општине, имамо и идеје да правимо одређене акције, где ћемо по насељима у одређено време правити акције, где ће се сакупљати кабасти отпад и где ће моћи да се одлажу посебне фракције, свих врста опасног и неопасног отпада, изјавио је између осталога један од директора „Еко Гроцка д. о.о.“ Никола Мацановић.

Опширније у видео прилогу:

Драгана Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар