Почетна » Гроцка: СНС води кампању преко „канти“?

Гроцка: СНС води кампању преко „канти“?

од admin
0 коментар

Последњих дана на подручју општине Гроцка врши се анкета код грађана у вези настанка новог комуналног предузећа које ће настати спајањем чак три јавна.

Подсетимо се, општина Гроцка је недавно расписла јавни тендер за оснивање јавног-приватног партнерства у области комуналних услуга. Стварањем новог предузећа, које ће бити у власничком односу 20 наспрам 80 посто у корист приватника, угасиће се чак три јавна предузећа од којих су чак два основана за време мандата СНС-а, односно у последње 2. Године. Ново предузеће ће имати право на комуналне услуге у наредних 25. Година као и више олакшица за које поједини стручњаци сматрају да се тиме даје екслузиван монопол на више услуга.

Због, наводно, оснивања тог предузећа, општина Гроцка је организовала анкетирање грађана по домаћинствима широм подручја општине Гроцка.  Поред питања која могу да изазову општу недоумицу, као што је питање „да ли сте сагласни да се бетонира место за канту“( не наводи се да ли ће са овом сагласношћу власник морати да бетонира или је о трошку новог предузећа), анкетари који врше ова испитивања су претежно из СНС-а.Иако ће се канте издавати и наплаћивати по домаћинству, једно од питања је и колико то домаћинство има чланова. Зашто је то битно, нико није дао објашњене.

Овакав вид анкетирања је већ виђен на подручју општине Гроцка и готово је већ испробан рецепт за политичку кампању. Још су демократе за време свог мандата започеле са анкетирањем грађана, само у вези асфалтирања улица. Тада су се исто тражили бројеви чланова домаћинства, а заправо су процењивали одзив потенцијалних гласача. То вероватно сада ради и СНС, кажу за Жиг Инфо поједини анкетирани грађани.

Према сазнањима Жиг Инфа, анкетирање врше чак и познатији чланови СНС-а, од директора ЈКП-а Гроцка, преко Канцеларије за младе до шефа рачуновођства. Ранијих година, такође за време мандата СНС-а, директори ЈКП-а и остали наведени су уместо радника који су штрајковали чистили су улице и возили камионе комуналног предузећа. Радници су штрајковали јер су указивали на катастрофално стање и виђену пропаст грочанског комуналног предузећа.

Међутим, руководство и општина Гроцка је убеђивала да стање није толико алармантно и да ће се извући из таквог стања. Поједини радници који врше анкету  кажу да је људство натерано да ради ово анкетирање, а да за одбијање прете отказом. С друге стране, званичних података о овој тврдњи нема.

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

12 − eight =