Почетна Локалне вестиГроцка Гроцка: Шта су радили Буквић и Дилберовић на службеном путу у Италији?

Гроцка: Шта су радили Буквић и Дилберовић на службеном путу у Италији?

од admin
0 коментар

Према информацијама Жиг Инфа, директор ЈКП „Грочански комуналац“ као и председник општине Гроцка, Стефан ДИлберовић у току фебруара 2015. године посетили су „службено“ Италију.

Према речима извора Жиг Инфа, ова „службена“ посета је била због преговора око заједничког партнерства једне италијанске фирме и овог грочанског комуналног предузећа. Шта се тачно дешавало на тим преговорима знају управо председник општине Гроцка, директор Комуналца као и правно лице које је било са њима на путу. Оно што се спекулише, је да се тражи партнер у руковођењу Комуналца, јер актуелна власт није у могућности да одржи финансијски сада већ два комунална предузећа у Гроцкој.

Подсетимо се, после одласка у блокаду ЈКП „Гроцка“ са преко 100 милиона динара, оснива се још једно комунално предузеће у Гроцкој- Грочански комуналац. Водило се много полемике око саме правне процедуре око оснивања овог предузећа  јер по ставовима  опозиције, која је у већој мањини у грочанској Скупштини, оснивање истог предузећа исте делатности на једној Општини није могуће. Међутим, Комуналац је упркос свему основана а и сада је његово пословање готово непознаница. Наиме, када је настало ово предузеће оно је преузело да одржава такозвани северни део општине Гроцка, док је презадуженом ЈКП-у остао најнеисплативији део територије. С друге стране, Комуналац није имао никакву механизацију већ је њу „позајмљивао“ од ЈКП-а. И данас нису познати званични подаци колико Комуналац плаћа за ову врсту услуге ЈКП-у. Такође, део радника ЈКП-а Гроцка је прешао у ово ново предузеће, који примају своје редовне зараде без кашњења док у ЈКП-у се стање из месеца у месец погоршавало и сада су кашњења зарада преко годину дана.

Буквић: Да био сам на службеном путу о детаљима ускоро

Поводом информација да је путовао на службени пут због „стратешког партнерства“ у Италију, директор Грочанског комуналца МИленко БУквић није хтео да износи детаље. Од њега смо добили само потврду да је до службеног пута дошло.

-Да био сам на службеном путу у Италији, међутим о детаљима не могу ништа да говорим. Ускоро ће бити седница Скупштине општине Гроцка, на којој  ће се знати детаљи овог пута, изјавио је укратко Буквић за Жиг Инфо.

Грочанска опозиција је поодавно наслутила да ће Комуналац да се „прода. О томе је било и речи на седницама СГО Гроцка међутим власт је о томе вешто избегавала да говори. Изгледа да су сазнања опозиције била тачна, с обзиром да је званично потврђено да се ишло у Италију, али о том путу, како је истако директор Буквић, биће грочанска јавност упозната на наредној седници СГО Гроцка. За сада, гомилање смећа по грочанској општини је некако постала реалност..

Можда ти се свиди

Оставите коментар