Почетна Локалне вестиГроцка ГРОЦКА: Традиционално надметање у порти цркве „Св. Тројице“

ГРОЦКА: Традиционално надметање у порти цркве „Св. Тројице“

од admin
0 коментар

У недељу 12. априла након Ускршње службе, око 9.30 часова у порти цркве Свете Тројице у Гроцкој, одржано је традиционално дружење за најмлађе – такмичење у туцању ускршњим јајима.

Бројни малишани и њихови родитељи окупили су се овог ускршњег јутра да би се заједно забавили учешћем у традиционалном такмичењу. Међу присутним малишанима многима није први пут да учествују. Међутим, било је и новајлија, најмлађих учесника од 2 и 3 године.
За све малишане породица Јевтић из Гроцке припремила је слатко послужење као такмичарско загревање: укусне и лепо декорисане мафине.

И ове године је Предраг Јанковић Змај преузео на себе организовање традиционалног догађаја у спортском духу. Свим такмичарима су подељни листићи са редним бројем, јаја су приложена на дрвену таблу и мегдан је могао да почне. Али, не пре него што отац Александар благосиља децу и празничну дечију игру. Након очевог благослова, надметање је почело и Змаја су опколила деца.

У игри је учествовало укупно 68 деце различитих узраста – од двогодишњих малишана па све до тинејџера. Грочанин Бора Настасић припомогао је да узбудљиво такмичење протекне без гурања, застоја или пак неспортског односа старијих у жребу са много млађим учесницима.

Након ишчекивања, напетости, смеха, радости и пет такмичарских кругова, победио је Алекса Живанчевић, ученик II разреда ОШ “Илија Гарашанин” у Гроцкој. И то са крупним, љубичасто обојеним јајетом коме се изгребао врх од силине борбе.


Друго и треће место су такође освојили дечаци, а сва три победничка места награђена су једнаким поклонима: великим пакетићима слаткиша.

текст: З. Атић
фото: В. Живанчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар