Почетна » ХОЋЕ ЛИ КОНАЧНО СМЕНИТИ СИМУ? Ко ће бити председник Гроцке и ОО СНС-а, шта каже ЗАКОН

ХОЋЕ ЛИ КОНАЧНО СМЕНИТИ СИМУ? Ко ће бити председник Гроцке и ОО СНС-а, шта каже ЗАКОН

од admin
0 коментар

Наиме, садашњи Општински одбор СНС-а у Гроцкој, непосредно пре привођења Симоновића дао му је подршку због, како су навели, медијске хајке која се води против њега и његове породице. Ипак, испоставило се да је Сима (Драгољуб Симоновић) главни осумњичен као налогодавац за паљење куће нашег новинара Јовановића, те је због тога скоро месец дана у притвору, а како ствари стоје остаће минимум још толико. Иако су остали без председника Општинског одбора, напредњаци још нису покренули иницијативу за његову смену и евентуално постављање неког новог. Такође, поставља се питање ко ће бити нови председник Гроцке, с обзиром да актуелни остаје у протвору.

Што се тиче Закона, ту постоји правна зачкољица. У Закону ије дефинисано шта се ради ако председник једне општине буде у притвору. Практично не постоји никакав рок до када мора да се изабере други. Уколико постоји овлашћење да заменик председника врши платни промет или потписује у име председника, фактички у Гроцкој може до даљег владати Живадинка Аврамовић из Врчина. Аврамовићка је, иначе, познаница Симоновића још из деведесетих година и за њу се зна да је водила књиге (рачуновођа)од свих Симоновићевих фирми.

Међутим, онош то је спорно јесте функционисање општинског већа. Јер, према Закону, председник  општине представља општинско веће, сазива и води његове седнице. Председник Скупштине, у овом случају Стефан Дилберовић је, према закону, само члан већа. То у суштини значи да општинско веће не може да функционише јер нема ко да сазива и води његове седнице, због Симоновићевог притвора. Подсетимо се, Гроцка има 11. чланова већа који имају месечну плату у нето износу око 100 000 динара.

Сада је већ извесно да врх СНС-а, мора да предузме неке кораке јер његов општински одбор у Гроцкој већ дуже време функционише без председника. Спекулише се да ће се, највероватније, увести повереништво. С друге стране, за председмика ГО Гроцка се и даље не зна. Тренутни напредњачки кадар у Гроцкој је слаб. Практично не постоји личност из редова напредњака која би могла да буде председник општине. Садашњи председник Скуупштине ГО Гроцка, Стефан Дилберовић покушава на разноразне начине да он постане и председник Гроцке и локалних напредњака. Међутим, он иза себе има бројне афере и право је питање колико би напредњаци добили с његовим избором, односно изгубили. То су свесни и у врху СНС-а, ипак Дилберовић све своје ресурсе повлачи за његову кампању за место председника.

Жиг Инфо је у више наврата писао о напредњачкој саги у Гроцкој после привођења Симоновића. Имена која се спомињу као могући повереници ули председници ОО СНС-а у Гроцкој јесу Горан Пекарски, Катарина Ракић и Дејан Влашковић а у трци је и , као што је наведено, Стефан Дилберовић.

ВИШЕ О – ШТА ПОСЛЕ СИМЕ- ОВДЕ

Што се тиче тренутног одбора напредњака у Гроцкој њима највише одговара тренутни статус КВО. Понадали су се да ће Симоновић бити пуштен да се брани са слободе и да ће даље водити Гроцку, међутим, с обзиром да се то није десило, онда је најбоље да вођство наставе са оваквим статусом.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар