Почетна » Хуманитарни базар за малу Анђелију у Гроцкој

Хуманитарни базар за малу Анђелију у Гроцкој

од admin
0 коментар

 

Анђелија је дете из прве уредно контролисане трудноће. Рођена је у 36. гестацијској недељи трудноће, хитним царским резом где је остала без кисеоника. Са седам месеци старости родитељи примећују да Анђелија не прати, не реагује на околину и не седи самостално. Уз све то јављају се и проблеми са храњењем и поремећеним ритмом спавања. Са годину дана добија дг. Сy Ангелман (генетски поремећај који се карактерише психомоторном заосталошћу, застојем у говору, неуромишићнм абнормалностима).

Месец дана после добијања дијагнозе Анђелија добија и прве конвулзије. Од тада узима редовне терапије. Не прича, не хода али делимично пузи. Има и страбизам и потребна јој је хируршка интервенција. Поред свега тога она је је весела и упорна девојчица. Воли другу децу, воли да се купа. Не види ни једну препреку испред себе и жели да постане самостална. Може да хода уз подршку маме.

Анђелија се лечи у Специјалној болници за церебралну парализу и развојну неурологију, ИМД и у Бањи Ковиљачи. Да би што више напредовала потребна су јој средства за операцију страбизма, свакодневне физикалне, логопедске и дефектолошке терапије, неурорехабилитацију роботиком у иностранству и за ортопедска помагала. Средства су јој потребна и за рехабилитације, бањско лечење, трошкове пута и смештаја, како у земљи тако и у иностранству.

Хуманитарни базар ће се одржати у центру Гроцке. Биће хране, пића, козметике, вина, украса за кућу, цвећа. 

Зато драге комшије и суграђани дођите у недељу 16 маја на хуманитарни базар, сигурно ћете пронаћи нешто лепо за вас, а уједно помоћи малој Анђелији да прикупи новчана средства за даље лечење.

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар

5 × 1 =