Почетна » ВЕЗА ГРОЦКЕ И ЗВЕЗДАРЕ: Нова саобраћајница спојила Мали Мокри Луг и Калуђерицу

ВЕЗА ГРОЦКЕ И ЗВЕЗДАРЕ: Нова саобраћајница спојила Мали Мокри Луг и Калуђерицу

од admin
0 коментар

 

Новоизграђене улица, у дужини од 800 метара, која ће бити пуштена и за саобраћај, простире се од Улице Народни фронт на Звездари до Жељка Миливојевића у Калуђерици. Протокол о сарадњи ове две општине, који је потписан крајем 2017. године подразумевао је да траса, која је била непроходна буде пробијена и очишћена од корова. Радови, који су се из непознатих разлога одужили, обухватали су изградњу и асфалтирање пута са две коловозне траке.

– Током радова постављени су и нови ивичњаци у Београдској улици у Калуђерици, која је граница између две општине, али и кључна тачка спајања ових путева – објашњавају надлежни. – Истовремено је асфалтирана и проширена Авалска улица и Улица Жељка Миливојевића која води до Калуђерице.

Иако је приликом потписивања Протокола било речи и о увођењу нове линије јавног градског превоза, која би саобраћала овом трасом до тржног центра „Икеа“, од тога се засад одустало. Кроз Калуђерицу, у којој живи више од 30.000 становника, пролази само једна линија јавног градског превоза, због чега су житељи у више наврата писали петиције за увођење минибус линије која би спојила Кленак и Звездару и кретала се баш овим улицама, међутим, одлуке још нема.

Новоизграђена саобраћајница свакако ће допринети смањењу саобраћајних гужви на Смедеревском путу, поготово код укључења и искључења за насеље Миријево. На овом делу пута светлосна сигнализација не постоји, као ни средња трака којом би се аутомобили искључивали на раскрсници Смедеревског пута и Улице Нине Кирсанове, због чега се свакодневно стварају километарске колоне. Проблем су и ретка издвојена стајалишта за осам линија јавног градског превоза која пролазе овом трасом. Новоизграђена деоница свакако ће допринети да становници Калуђерице брже стижу до својих домова, и избегну саобраћајне гужве које крећу тачно од будућег искључења за нови део пута који још није обележен.

ПАРКИЋ ЗА МАЛИШАНЕ

КАКО је овај део пута општинско земљиште грађани су дали предлог да у једном делу буде изграђен паркић за децу. Истичу да у Калуђерици постоји свега један парк и да је ово идеална локација. Предлог је био и да улица буде проширена за део бициклистичке стазе, како би и корисници овог превозног средства имали свој део пута.

Ј. ДИНЧИЋ   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар

11 − four =