Почетна » И ОПЕТ ОБЕЋАЊА Школа у Лештанима још није ни срушена, а ђаци требали да крену још прошле године у њу!

И ОПЕТ ОБЕЋАЊА Школа у Лештанима још није ни срушена, а ђаци требали да крену још прошле године у њу!

од admin
0 коментар

Како јављају Новости, зграда истуреног одељења осмолетке „Никола Тесла“ у насељу Лештане биће обновљена од темеља. Нова зграда имаће три спрата и користиће је и ђаци до 8. разреда

Како се још наводи,  изградња нове зграде ОШ „Никола Тесла“ у Лештанима почиње у мају или јуну, сазнају „Новости“ у Секретаријату за образовање и дечју заштиту. Постојећи објекат ће бити срушен, тако да ће ђаци добити потпуно нову школу. Ако радови почну пре завршетка школске године, ђаци ће бити распоређени у територијално најближе школе, уз организован превоз.

Међутим, ова школа у Лештанима према досадашњим најавама, не само да је требало бити већ срушена , већ и тотално изграђена.

Наиме, иста власт, исто место обећања у октобру 2016, године пред председничке изборе дала је обећања да ће већ у 2017. години малишани кренути у нови школски објекат.

Вест из октобра 2016. године:

Градоначелник Београда Синиша Мали посетио је данас издвојено одељење ОШ „Никола Тесла” у Лештанима и најавио да ће следеће године почети изградња нове школе, те да ће ђаци 2017/18. школску годину похађати у новом објекту.
Градоначелник је рекао да је школа сада у веома лошем стању и подсетио да је она изграђена пре више од 30 година као привремени објекат.
– То нису услови у којима деца треба да проводе време и због тога ћемо заједно са Владом Републике Србије направити потпуно нову школу, а овај постојећи објекат ћемо срушити. До фебруара ћемо усвојити план детаљне регулације, пројекат ћемо радити паралелно са тим, тако да ће најкасније у мају или јуну почети изградња школе, а биће завршена за нову школску годину 2017. године. Ова општина заслужује нову школу са теренима напољу, јер је неприхватљиво да деца у учионици имају час одбојке – истакао је Мали.

Вест из 09. августа 2017. године:

Средства за школу у Лештанима су обезбеђена и у првом кварталу следеће године почећемо са изградњом потпуно нове школе у Лештанима која ће се крајем ове године срушити.“ изјавио је градски секретар за образовање Славко Гак .

А у колико буде изграђена зграда школе у Лештанима, како кажу надлежни, нови објекат имаће три спрата, модерно опремљене учионице и кабинете, фискултурну салу, простор за администрацију, а користиће ће га и ученици виших разреда који сада похађају матичну школу у Винчи.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар