Почетна » Иако је Вучић обећао Спортску халу у Гроцкој, већници данас одлучили другачије

Иако је Вучић обећао Спортску халу у Гроцкој, већници данас одлучили другачије

Од "наше деце" узето сто милиона!

од Жељко Маторчевић
0 коментар

На хитној телефонској седници Општинског већа, а на предлог председника ГО Гроцка, данас је од средстава намењених за изградњу Спортске хале одлучено да 100 000 000 (сто милиона) динара буде пребачено за „посипање атарских и других некатегорисаних путева“.

Изградња спортске хале у Гроцкој почела је 2007. године, планирана укупна вредност пројекта је око 1.500.000 евра, урађено је око 50 одсто планираних радова, али због недостатка средстава изградња је обустављена исте године и од тада хала стоји незавршена.

У марту 2018. године град Београд је за завршетак радова ове спортске хале из свог буџета издвојио 90 милиона динара.

Тада је планирано да до јуна буде одвојено још 30 милиона динара, а после ребаланса још додатних 60.

Општина Гроцка је наставак радова најавила за лето 2018. године, а како су тада рекли, крајњи рок за завршетак спортске хале планиран је за пролеће 2020. године.

У јануару 2022. године Вучић обећао изградњу Спортске хале

На Богојављење 2022. године, током манифестације „Пливање за Часни крст“, председник ГО Гроцка, Драган Пантелић је свим присутнима поручио да је лично председник Србије, Александар Вучић одобрио средства за изградњу Спортске хале у Гроцкој и да ће радови бити започети у марту исте године.

  • На данашњи дан, на Богојављање, општина Гроцка је на иницијативу председника  Александра Вучића, владе Републике Србије, добила спортско-рекреативни комплекс у вредности од 15 милиона евра, где ће бити затворени олимпијски базен, завршена хала и остали садржај на приобаљу, почетак радова биће у марту 2022. године, изјавио је тада председник ГО Гроцка, Драган Пантелић и том приликом додао да ће Грочани коначно добити оно што им је обећавано 30 година уназад.

 

Међутим, до дана данашњег Спортска хала у Гроцкој није завршена, односно од 2007. године се није пуно одмакло.

Почетком ове године, председник ГО Гроцка, Драган Пантелић изјавио је да су обезбеђена средства у износу од 350 милиона динара са Спортску халу у Гроцкој и да се очекује да ће она бити ускоро завршена.

Данас је на седници Општинског већа одлучено да 100 милиона динара планираних за изградњу Спортске хале у Гроцкој буде пребачено за „посипање атарских и других некатегорисаних путева“.

Подсетимо се, данашња власт у Гроцкој је изашла на изборе 2020. године под слоганом „За нашу децу“. 2023. године, одлучено је да деци Спорт буде ускраћен јер се ближе избори. На изборима, ипак боље пролази насипање путева, колико мислимо на децу, видело се, нажалост, и у недавној трагедији.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар