Почетна » Прва неиспуњена обећања у Гроцкој или „Иде Панта Симином пругом са још једним другом“

Прва неиспуњена обећања у Гроцкој или „Иде Панта Симином пругом са још једним другом“

од admin
0 коментар
pouivzig

 

3. новембра 2020. године, прошло је тачно два месеца од Пантелићевог обећања, а за то време није одржана ни једна најављена конференција за штампу.

Колико је председник ГО Гроцка, Драган Пантелић заиста за сарадњу са медијима можда најбоље говори допис Инфо службе ГО Гроцка послата редакцији Жиг инфа, на позив за сарадњу.

Наиме, Жиг инфо је упутио допис Инфо служби ГО Гроцка  у којем је позвао на сарадњу која би се односила на прослеђивање информација, како би исте  досегле до што већег броја људи. Такође, затражили смо да нас из Инфо службе ГО Гроцка обавесте о свим важним догађајима који су планирани, као и о доласку важних делегација, како би тај догађај испратили.

pouivzig

На допис Жиг инфа стигао је одговор који указује да општина Гроцка уопште није за сарадњу, а сазнали смо да је ова локална самоуправа заправо медиј!

Како се наводи, између осталога, у одговору Инфо службе ГО Гроцка ЗАХТЕВА се да уколико пренесемо неки текст потпишемо медиј, односно у овом случају ГО Гроцка. Што се тиче обавештавања да уколико ГО Гроцку посећује важна делегација, из Инфо службе је речено да уколико постоји потреба бићемо обавештени.

odginfoslu

 

Ипак председник Гроцке, барем у интервјуу који је приказан на почетку текста, био је јасан што се тиче сарадње са медијима.

„Гледаћу да општинска Управа буде доступнија у раду, како грађанима тако да будемо отворени и у сарадњи са медијима“, изјавио је пак Пантелић тог 3. септембра 2020. године.

Да ли се председник Гроцке слаже са дописом Инфо службе ГО Гроцка или су они насупрот његових речи самоиницијативно послали овакав допис.

Оно што се зна, председник ГО Гроцка је обавештен о допису који смо добили од Инфо службе ГО Гроцка, али на исти тај допис није реаговао, односно није потврдио нити демантовао да ли се слаже са њим.

 Нешто мало раније пре интервјуа, у свом експозеу за скупштинском говорницом, Драган Пантелић је изјавио:

„Овде нисмо да би се ухлебљивали и да би имали приходе, да би од тога само живели. Не трошимо своја лична средства, већ буџетска и тако са њима морамо да располажемо.“

 

„Ухлебљавање и приходи“ су ипак настављени и за време Пантелића, шта више, отишло се и корак даље па тако на платном списку ГО Гроцка се налази и заменик председника који се не налази у Србији.

Што се тиче обећања председника у вези сарадње са грађанима, она постоји али само са онима за које се одлучи Пантелић.

Жиг инфо већ дуже време прати пријављивање грађања и удружења за разговор са председником ГО Гроцка. Међу онима који би да разговарају са председником су и самохрани родитељи без примања, хуманитарна удружења и многи други. Многима од њих састанак никада није заказан или је пак одложен због „епидемиолошке ситуације“, док, с друге стране, у истом временском периоду се  одржавају састанци са „прихватљивим“ грађанима и удружењима.

 

Ако погледате структуру општинског руководства од како је Пантелић постао председник ГО Гроцка, готово да се не може рећи да има „нових“ људи. Око Пантелића су скоро сви они који су до јуче давали подршку бившем председнику Драгољубу Симоновићу, истом оном којем се суди као налогодавцу за паљење куће новинару нашег портала, Милану Јовановићу.

 

ЕЖИ

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар