Почетна » ИНСПЕКЦИЈА У ДОМУ ЗДРАВЉА ГРОЦКА због наплате партиципације скупље од прописане

ИНСПЕКЦИЈА У ДОМУ ЗДРАВЉА ГРОЦКА због наплате партиципације скупље од прописане

од admin
0 коментар

У складу са утврђеним чињеничним стањем здравствени инспектор је ДЗ Гроцка наложио да се, при наплати партиципације, поступа у складу са Правилником, и да о истом издаје рачун прописане садржине

Инспекција Министарства здравља извршила је ванредни инспекцијски надзор у Дому здравља Гроцка, у којем се пацијентима наплаћује партиципација у Служби лабораторијске дијагностике у Здравственој станици Лештане три пута више него што би требало а о чему је Телеграф.рс писао. Инспектори су утврдили да се у лабораторији партиципација наплаћује по областима а не по упуту, и наложила Дому здравља да у случају партиципације поштује Правилник о садржају и обиму права на здравствену заштиту из обавезног здравственог осигурања и о партиципацији за 2017 годину.

– У Дому здравља Гроцка напалата партиципације се врши у складу са Правилником, а увидом у медицинску и другу документацију, у вези са лабораторијским анализама, утврђено је да је одређеном броју пацијената издат један упут за више области лабораторијске дијагностике, а партиципација наплаћена по областима, о чему је Дом здравља затражио и мишљење Републичког фонда за здравствено осигурање. У случају погрешно вршене наплате партиципације, Дом здравља ће пацијентима извршити враћање одговарајућег износа – наводи се у извештају инспекције Министарства здравља која је достављена нашем порталу.

У складу са утврђеним чињеничним стањем здравствени инспектор је ДЗ Гроцка наложио да се, при наплати партиципације, поступа у складу са Правилником, и да о истом издаје рачун прописане садржине.

Телеграф.рс је објавио је да је пацијенту у Здравстеној станици Лештане наплаћена партиципација у износу од 150 уместо 50 динара за вађење крви и урина, а на које је упућен на истом упуту. По Правилнику, како нам је објашњено и у Републичком фонду за здравствено осигурање и у Министарству здравља, партиципација се наплаћује по упуту односно папиру тако да је пацијент требало да плати само 50 динара.

Foto: Telegraf

Директор ДЗ Гроцка Драгиша Станојевић тада је објаснио за наш портал да су они штедели папир па су на једном написане све потребне анализе.

Foto: Telegraf

Иначе, упут за лабораторију какав се користи у овом дому здравља користи се у свим осталим, и партиципација се плаћа 50 динара.

Љ. Р. / љ.рациц@телеграф.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар

two × three =