Почетна » Инспекција утврдила неправилности, директор сада каже да водовод Гроцка није дуго градио мрежу

Инспекција утврдила неправилности, директор сада каже да водовод Гроцка није дуго градио мрежу

Обрт у случају "прикључак у Заклопачи"

од Жељко Маторчевић
0 коментар

 Мештанин Гроцке, М. Илић, крајем октобра ове године отишао је до плаца којег је недавно купио, а који се налази у Београдској улици, други прилаз у Заклопачи.

Била је субота. Илић по доласку на свој плац угледао је машине једне приватне фирме из Гроцке. Биле су испред његовог плаца и започеле су ископавање канала тик уз његову ограду, практично поткопавајући му темеље исте.

Подсетимо се, за машином је био радник Водовода  З. Денкић који је Илићу (власнику) саопштио да прикључују његовог комшију на водовод и да може да се жали коме год хоће, њега то не занима, ако има неке примедбе на радове. Како је тада рекао директор ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка, Мирко Добријевић признао је да је радник овог предузећа изводио радове, али то је било ван радног времена и у приватној режији.

-На наведеној локацији, поседујемо валидан уговор за прикључак на водоводну мрежу као што сте и навели. Како је обавеза по истом, да будући корисник финансира и изводи радове на прикључку, а да Водовод Гроцка врши спајање на цевовод, радови који су извођени су у приватној режији. Ангажовани извођач јесте запослен у Водоводу, али је радове изводио ван радног времена и приватном механизацијом. Такође напомињем да је обавеза корисника да терен врати у првобитно стање. Водовод има своју механизацију и нема потребе да ангажује подизвођаче, изјавио је тада Добријевић за Жиг инфо.

Власник је овај случај пријавио Комуналној милицији у Беграду, да би 14. новембра 2022. на терен изашла Комунална инспекција из Гроцке која је утврдила да су цеви поствљене кроз приватну парцелу.

Према обавештењу Комуналног инспектора, Небојше Петковића, установљено је да се на катастарским парцелама ради на ископу и постављању водоводних цеви, али на приватној парцели тако да инспекција нема места поступању, већ се власник упућује на приватну тужбу.

Директор водовода се не сећа овог случаја у Заклопачи

Иако је пре месец дана директор водовода у Гроцкој, Мирко Добријевић, поводом овог случаја у Заклопачи одговорио да ово предузеће поседује валидан уговор за прикључак на водоводну мрежу, сада каже да водовод није дуго градио мрежу.

Наиме, на питање Жиг инфа , сходно инспекцијском надзору, ко ће сада наднокнадити насталу штету на приватној парцели, Добријевић је одговорио да не зна о којој локацији је реч, односно о којој парцели се ради.

Након што је директору водовода у Гроцкој пуштен линк текста и документ о обавештењу Комуналног инsпектора, одговорио је: „да све то напишемо и доставимо Водоводу, да се то протоколише, па ћемо одговорити, када направимо извештај“.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

6 + 12 =