Почетна » Искључења неплатиша воде у Дражњу а затим оштећен вентил

Искључења неплатиша воде у Дражњу а затим оштећен вентил

од admin
0 коментар

Подсетимо се,  међу мештанима Дражња годинама уназад се шушкало да ће водовод у Дражњу преузети јавно водовод из Гроцке због разноразних интереса. Тако је прошле године, тачније 02. августа 2018. године одржан састанак у Дражњу са председником Гроцке, због тадашње новонастале ситуације у водоводу. Уствари, састанак је започет али није одржан јер је након звиждука окупљених упућених првом човеку Гроцке, он званично исти напустио! Бивши председник Гроцке, Драгољуб Симоновић тада је изјавио да до петоро, видно алкохолисаних људи непримереним понашањем, вређањем и претњама режираним од стране неких политичких интересних група које годинама манипулишу грађанима Дражња нису дозволили да се састанак уопште одржи нити да дискусија започне, те је председник био принуђен да састанак прекине.

 С друге стране, мештани Дражња који су били присутни на том скупу изјављивали су да је тадашњи председник видно револтиран чињеницом да је неко јавно стао у одбрани нечега што се не подудара са његовим мишљењем.

-Дошао је да нам преузме водовод и да нас убеђује како је то за опште добро. Он једноставно не жели да саслуша све грађане. Жалосно је да један председник београдске општине оптужује најбруталније своје грађане да су пијанице, и томе слично. Али, опет ипак је реч о Драгољубу Симоновићу, човеку за чију је бахатост чула цела Србија, изјавио је тада за Жиг инфо један од мештанина Дражња који je биo присутан на том састанку.

Замисао тадашњег председника Гроцке да припоји водовод у Дражњу грочанском није успела, а ново руководство успело је да полако извуче из дуговања и лошег пословања овај водовод.

Из руководства водовода у Дражњу, поводом јучершањег искључења једног корисника саопштено је за Жиг инфо да су задовољни радом полиције и комуналне инспекције.

– Након девет година неплаћања рачуна за услуге водовода, јуче смо искључили једног корисника са мреже. Том приликом окупио се већи број мештана, а били су и припадници полиције и комуналне инспекције који су радили свој посао коректно. Недуго након искључења са мреже тог корисника, неко нам је оштетио вентил у шахти у „Шевкаћу“ односно на крају мреже, те је истекло много воде. Због тог цурења један део корисника је остао без воде. Случај ћемо свакако пријавити надлежним органима, кажу из руководства водовода у Дражњу и позивају кориснике да измире своја дуговања како би се побољшало водоснабдевање и исправност воде.

Иначе,  водовод у Дражњу је у приватном власништву и изграђен је практично јер ГО Гроцка није могла или желела да изгради цевововод и бунаре у овом насељу. Тако је изграђен приватни водовод, који је на самом почетку пословао веома добро, да би непрофесионалним руковођењем дошао ди руба пропасти. Променом руководства, водовод у Дражњу, за сада, бележи успехе у пословању.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар