Почетна » Италијани већ носе смеће из Гроцке!

Италијани већ носе смеће из Гроцке!

од admin
0 коментар

Од 1. новембра фирма „Магип“ брине о комуналном реду у 15 насеља на обали Дунава. Стигли нови ђубретарци, али и канте, модерни контејнери

ИТАЛИЈАНИ су заједно са општином, од 1. новембра, преузели бригу о отпаду и грејању у Гроцкој! Иако још траје набавка свих неопходних средстава и механизације, суграђанима који живе на територији ове општине рачуни за одношење ђубрета које буду добили почетком децембра биће смањени са 518 на 480 динара, док ће за грејање суграђани уплаћивати од пет до 10 одсто мању суму него до сада.

Подела нових канти је почела пре неколико недеља, али ће она ипак потрајати.

– Биће завршено за два–три месеца – објашњава председник општине Стефан Дилберовић. – Компликовано је зато што са свим суграђанима мора да се потпише уговор и да им се подели више од 20.000 канти, које ће бити бесплатне.

Први контингент контејнера је стигао у Гроцку, за њима и камиони ђубретарци који ће их празнити.

– Италијанска фирма „Магип“ је од нашег старог предузећа изнајмила камионе пошто су возила каснила са царине – наглашава Дилберовић. – Они ће ускоро комплетно преузети одвожење отпада.

Опозиција, међутим, тврди да се не ради о чистим пословима, већ тврде да су радници претходне фирме „Грочански комуналац“ морали да потпишу отказе како би добили посао код Италијана.

– Нико никога није приморао – објашњава Дилберовић. – Око 95 одсто радника од 160 из претходне, прећи ће у нову фирму која ће имати 155 запослених.

ОПШТИНА ВЛАСНИК 20 ОДСТО

НОВО јавно-приватно предузеће „Еко Гроцка“ чине фирма „Магип“ са 80 одсто удела у власништву и општина Гроцка са 20 процената.

– „Магип“ се обавезао да у наредних 25 година инвестира 10 милиона евра, а у првој 3,7 милиона – истиче председник општине Стефан Дилберовић. – Ми дајемо пословни простор и обезбеђујемо раднике.

А ФРАНЦУЗИ – ЧИСТЕ ЗГРАДЕ:ИТАЛИЈАНИ су решили да се баве одношењем смећа, а Французи – чишћењем зграда! Тамошња чувена фирма „Аталиан“, пре неколико дана је купила 51 одсто акција компаније „Мопекс“ која се бави пружањем услуга одржавања хигијене, дистрибуције машина и опреме, која има „јаке“ уговоре са општинама, великим фирмама, установама културе…

Ј. НОВАКОВИЋ   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар