Почетна » ИЗАБРАН БАХАТИ ДИРЕКТОР Драгољуб Симоновић- Сима нови председник Гроцке

ИЗАБРАН БАХАТИ ДИРЕКТОР Драгољуб Симоновић- Сима нови председник Гроцке

од admin
0 коментар

На данашњој Првој седници ГО Гроцка, која је почела након одржане конститутивне, Драгољуб Симоновић је изабран за председника ГО Гроцка.

Симоновић је изабран тајним гласањем одборника у новом сазиву ГО Гроцка, са тридесет гласова ЗА и пет против.

СИМОНОВИЋ ТРЕЋИ ПУТ НА ЧЕЛУ ГРОЦКЕ

Рођен је 1959. године. На изборној листи за народне посланике 2008. у рубрици стајало је да је по занимању машински конструктор, а четири године касније наведено је да је дипломирани економиста. Симоновић је, наводно, у међувремену завршио трећи степен на Факултету за пословне студије у Бањалуци, а четврти 2008. на Факултету за предузетнички бизнис Универзитета “Унион – Никола Тесла”.

Радио је једанаест година у Железници Србије.

Био је члан Српске радикалне странке. На изборима 2004. биран је за народног посланика са њихове листе. Остало је забележено да је на дан избора, љут због непоштовања изборних правила, са још три члана СРС полупао пет изборних кутија, па је због тога провео 27 дана у затвору у Падинској скели. На чело општине Гроцка долази јуна 2005. године, али је смењен већ у новембру јер је формирана нова већина. На следећим парламентарним изборима, 2007. године, поново је добио посланичку функцију.

У Српску напредну странку прешао је 2008. године.

Након избора 2012. године поново постаје председник општине Гроцка. На тој позицији остаје до децембра када је именован за генералног директора Железница Србије.

28. јула 2014. на свечаној седници Владе у Нишу, смењени су директори јавних предузећа „Железнице Србије“, Аеродром „Никола Тесла“ „Дипос“, „Државна лутрија Србије“, „Дунав осигурање“, Директорат цивилног ваздухопловства и Агенција за безбедност саобраћаја. Те године је, како су преносили медији, Александар Вучић посебно био љут на Симоновића, јер је овај кадар СНС-а за само нешто више од годину дана „Железнице“, које су иначе биле на рубу пропасти, још више уништио, и то највише због своје „бахатости и осионости“.

 

СИМОНОВИЋ: Добра је атмосфера

Драгољуб Симоновић- Сима се након што је изабран за председника ГО Гроцка изјавио да је добра атмосфера међу одборницима и да је то добар показатељ да ће они, заједно са опозицијом и опозицијом, радити у корист народа.

-Није природно да неко не гласа за човека који је добио толико гласова код народа. тај значи није сватио у којем правцу све ово иде. То говори да и даље треба да радимо. Кад је нешто добро-добро је, изјавио је између осталога Симоновић.

У свом излагању одборницима у СГО Гроцка, Симоновић је још навео да он са сваким може да попије кафу као и да прихвата сваку критику, али ако је она права а не лажна у смисли компромитована од стране политичких противника.

-Само гласање говори да сам добио шест гласова више него што је актуелна већина у Гроцкој и то нешто говори. Мислим да ћемо ми и у многим другим стварима бити позиција када је у питању развој општине Гроцка, изјавио је Симоновић.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

two × 1 =